08.09.2021, 17:10

Україна випустить облігацій на 20 млрд під іпотеку

Облігації мають намір випустити, щоб іпотечні програми були доступними якомога більшій кількості українців.

В Україні випустять облігацій на 20 млрд грн для розвитку іпотеки. Про це на засіданні уряду в середу, 8 вересня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Кореспондент.

"Ми готуємо випуск облігацій на суму близько 20 млрд грн, щоб іпотечні програми були доступними якомога більшій кількості українців", - сказав він.

Також Кабмін на засіданні затвердив приєднання Державної іпотечної установи та ПрАТ Українська фінансова житлова компанія з переходом прав і зобов'язань ДІУ до Укрфінжитло .

"Встановити, що за договорами, укладеними Державною іпотечною установою, відбувається перехід прав і зобов'язань до ПрАТ Укрфінжитло в обсязі і на умовах, які існуватимуть на момент підписання попереднього акту", - зазначено в проекті постанови.

Такий перехід буде стосуватися і держгарантій, наданих ДІУ.

Нагадаємо, що в кінці січня Кабмін затвердив доступну іпотеку до 7% річних. Постанову затвердили з ініціативи президента Володимира Зеленського, який поставив завдання знизити процентну ставку. Пізніше стало відомо, що уряд спростив критерії для позичальників.

Також повідомлялося, що в Україні розширили можливості банків для іпотечного кредитування. НБУ дав можливість оцінювати невеликі кредити, які не створюють значних ризиків, за спрощеною процедурою, навіть якщо банк ще не накопичив великий портфель.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: