• Головна
  • Новини
  • Українців просять не йти в інфекційні лікарні за тестами

16.03.2020, 15:11

Українців просять не йти в інфекційні лікарні за тестами

Завідувачка кафедрою інфекційних хвороб Національного медуніверситету імені Богомольця Ольга Голубовська критикує українців за масове звернення до інфекційних стаціонарів задля “тестування на коронавірус”.

Про це вона написала у Facebook.

За словами Голубовської, в українських лікарнях за відсутності санітарних норм і наявної системи люди радше заразяться, не кажучи вже про те, що амбулаторні консультації в наших стаціонарах - це грубе порушення санітарно-епідеміологічного режиму.

"Зараз повна демократія. Захотів прийти до лікаря - до сімейної не потрапиш, швидку теж не завжди вдається викликати, йди відразу в інфекційний стаціонар, там приймуть. А потім відпустять за відсутністю хвороби. Те, що це режимне відділення, де перебуває маса хворих з підозрою на COVID19, всілякі там грипи і менінгококової інфекції, аж ніяк не лякає наших громадян. Зате наших громадян сильно налякали здорові співвітчизники з Китаю", - пише лікарка.

За її словами, епідеміологи, яких у лікарнях вже немає, контролювали цю ситуацію.

"За відсутності належних служб, які це припиняли, закликаю до свідомості наших громадян - припиніть це паломництво. Не піддавайте себе зайвій небезпеці", - написала Голубовська.

Вона також наголосила, що на сьогодні у відносно спокійній обстановці та за відсутності масових надходжень і смертей системи охорони здоров'я в розрізі інфекційних відділень й так працюють з явно необгрунтованим перевантаженням. Це, у свою чергу, призводить до певного хаосу та відволікання персоналу від серйозних хворих.

Також вона розкритикувала відсутність в Україні нормативних документів і методів, які запобігають загрозі поширення інфекцій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: