04.03.2021, 15:50

Україна піднялася у рейтингу економічних свобод

Україна опинилася на 127 місці рейтингу економічних свобод (Economic Freedom Index 2021) серед 177 країн.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані щорічного дослідження, що проводиться американським Heritage Foundation спільно з газетою The Wall Street Journal. 

Порівняно з 2020 роком (134 місце рейтингу), оцінка України підвищилася на 1,3 пункта і становить 56,2 бала зі 100 можливих.

Експерти, зокрема, відзначили спрощення видачі дозволів у будівельній галузі та полегшення процедури щодо реєстрації іноземних інвесторів.

«Для подальшого росту в рейтингу українському уряду потрібно буде підвищувати довіру інвесторів, зокрема проводячи глибокі та всебічні реформи для зміцнення верховенства права та поліпшення захисту прав власності, судової ефективності», - йдеться у висновках експертів.

Зазначається, що перше місце у цьогорічному Economic Freedom Index 2021 посів Сінгапур. На другому місці знаходиться Нова Зеландія, а трійку замикає Австралія. У топ-5 також увійшли Швейцарія та Ірландія. Останні у рейтингу - Куба, Венесуела і Північна Корея.

Індекс економічної свободи (англ. The Index of Economic Freedom) — показник, який щорічно розраховується Wall Street Journal і Heritage Foundation для більшості країн світу з 1995 року. У рейтингу 2021 року оцінювалися 178 країн.

Індекс економічної свободи базується на 10-ти індексах, які оцінюються за шкалою від 0 до 100, причому, показник 100 відповідає максимальній свободі: свобода бізнесу, свобода торгівлі, податкова свобода, державні витрати, грошова свобода, свобода інвестицій, фінансова свобода, захист прав власності, свобода від корупції та свобода трудових стосунків.

Фото - depositphotos.com

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: