• Головна
  • Новини
  • Рейтингове агентство Fitch підтвердило кредитний рейтинг Львова

23.11.2021, 15:22

Рейтингове агентство Fitch підтвердило кредитний рейтинг Львова

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило прогноз щодо довгострокових кредитних рейтингів дефолту емітента (IDR) в іноземній та місцевій валюті міста Львова.

Про це йдеться на сайті Львівської міськради.

«Це ознака того, що ми рухаємося в правильному напрямку, а ще підтверджує фінансово-економічну спроможність нашого міста. Кредитний рейтинг тільки підсилює наші позиції у співпраці з міжнародними партнерами - ЄБРР, ЄІБ, МФК, НЕФКО. Як приклад, можемо говорити про проєкт поводження з твердими побутовими відходами, яке реалізовує ЛКП «Зелене місто». Завдяки такому високому в наших українських реаліях рейтингу можемо говорити про планову економію порядка 1.7 млн євро щодо сплати відсоткових платежів», - зазначив Роман Старецький, начальник управління інвестицій та проектів.

Відтак Fitch Ratings підтвердило прогноз щодо довгострокових рейтингів дефолту емітента (IDR) Львова в іноземній і національній валюті на «позитивний» після суверенної рейтингової дії. Отже, на даний момент прогноз стосовно довгострокових кредитних рейтингів дефолту емітента (IDR) в іноземній та місцевій валюті міста Львова перебуває на рівні «B» з прогнозом „Позитивний”. Кредитоспроможність Львова відповідає рівню «b+».

В управлінні інвестицій та проектів пояснюють: це свідчить про те, що показники операційної діяльності Львова та показники боргу залишатимуться рівними рейтингу «B» у середньостроковій перспективі, незважаючи на економічний спад, спричинений пандемією COVID-19.

«В управлінні інвестицій та проектів ми робимо все можливе для подальшої позитивної співпраці з міжнародною рейтинговою агенцією Fitch Ratings», - додають в управлінні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: