• Головна
  • Новини
  • У новорічну ніч львівські медики понад 7 годин рятували життя жінці

15.01.2021, 15:09

У новорічну ніч львівські медики понад 7 годин рятували життя жінці

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова у новорічну ніч цього року команда Центру серця та судин 7,5 годин рятувала життя пані Лариси.

Як повідомляється на сторінці медзакладу, близько опівночі жінку 63-років у критичному стані привезла карета швидкої допомоги в шоковому стані, з вкрай низьким тиском та болем між лопатками, що віддавав в хребет, - про це пише Leopolis.news.

«Аби не втратити пацієнтку, за лічені хвилини наші спеціалісти перевезли жінку з приймального відділення для невідкладного обстеження та КТ- ангіографії. І в результаті – виявили розшарування висхідної аорти із поширенням на дугу та низхідну аорту, з гемоперикардом і тампонадою серця. Стан пацієнтки вимагав негайного хірургічного втручання. Адже для порятунку життя пацієнтів при розшаруванні аорти важлива кожна година та навіть хвилина», – йдеться у повідомленні.

Тож до 20 хвилин часу з моменту поступлення пані Ларису вже подали в операційну для дуже складного втручання, яке в Україні виконують нечасто.

«Їй спротезували висхідну аорту, дугу аорти методом «острівця» та частину низхідної грудної аорти. Тривала операція 7,5 годин!!! Стан пацієнтки стабілізувався відразу по завершення операції», – розповідають медики.

На 11 день пані Лариса в чудовому самопочутті, радісна та з усмішкою на обличчі поїхала додому. 13 січня, приїхавши на плановий огляд, повна сил та енергії вітала команду Центру серця і судин зі Старим новим роком, який зустрічатиме вдома, у родинному колі.

«Тож ми бажаємо їй міцного здоров’я та швидкої реабілітації! Бережіть себе, пані Ларисо!

На завершення кілька слів про саму хворобу, що стала причиною критичного стану жінку. Розшарування висхідної аорти виникло внаслідок тривалої неконтрольованої гіпертонічної хвороби. Тому ми вкотре закликаємо не лише проходити планові медичні обстеження, але й не відкладати візит до лікаря у випадку, якщо відчуваєте зміни серцевого ритму, поболювання чи поколювання в грудній клітці, стрибки тиску, задишку чи будь-які інші симптоми», – йдеться у повідомленні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: