• Головна
  • Новини
  • У Хмельницькому навчатимуть жінок захищатися від домашнього насилля

29.11.2020, 17:34

У Хмельницькому навчатимуть жінок захищатися від домашнього насилля

Перший майстер-клас з самооборони для хмельничанок уже провели. Його приурочили до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Заняття відвідало 20 дівчат та жінок. Далі планують проводити не лише подібні майстер-класи, але й планують створити щось подібне до "Клубу анонімних жертв насилля", де жінки зможуть подолати свій страх та "синдром жертви".

Про це Суспільному розповіла організаторка дозвіллєвої діяльності СК “Плоскирів” Ольга Шевцова.

Не усі жінки здатні постояти за себе, тому, хто став свідком насилля, не потрібно бути байдужим, каже інспектор із зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в області Анна Стрембіцька

"Потрібно допомагати таким людям. Не завжди жінка сама може звернутися за допомогою. Дуже часто жінки бояться, або з інших причин не звертаються. Тому коли ми стаємо свідками домашнього насильства, обов’язково потрібно викликати поліцію. Це можна зробити як анонімно, так і представившись", - каже поліцейська.

Покарання за домашнє насилля стало суворішим, додає Анна Стрембіцька

"Внесені зміни до нашого чинного законодавства, і з минулого року за вчинення домашнього насилля вже настає не лише адміністративна відповідальність, а й кримінальна відповідальність", - пояснює Анна Стрембіцька.

Анастісія Хаблюк каже - сама не була жертвою домашнього насилля, але така біда спіткала її подругу.

"Я була свідком такого фізичного насилля. Це було з моєю подругою. Вона співмешкала з чоловіком, який був не нашої національності, і він скоював фізичне насильство над нею. Неодноразово піднімав руку на неї, а вона терпіла. Не раз ходила в синцях. Але "синдром жертви" оволодів нею і вона самостійно не могла з ним впоратися", - згадує жінка.

Організатора дозвіллєвої діяльності СК “Плоскирів” Ольга Шевцова каже - навчання прийомами самооборони проводиться вперше у їхньому закладі.

"Для нас це пілотний проєкт, але, побачивши високий рівень зацікавленості жінок цією проблемою, ми плануємо створювати такі міні-групи, щоб спілкуватися на цю тему з усіма бажаючими, щоб жінки, які страждають від домашнього насилля, могли отримати підтримку. Можливо, це буде якийсь формат онлайн-спілкування, враховуючи умови карантину. І, звісно, час від часу плануємо запрошувати наших жінок і на такі уроки самооборони", - ділиться планами Ольга Шевцова.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: