• Головна
  • Новини
  • У Трускавці відкрили притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства

28.04.2021, 18:56

У Трускавці відкрили притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства

Сьогодні, 28 квітня, у Трускавці відкрили відділення з надання притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства. Він функціонує на базі Центру соціально- психологічної допомоги у Львівській області.

Як повідомили в пресслужбі Львівської ОДА, у притулку - п’ять кімнат, де одночасно можуть перебувати 10 жінок з дітьми. Також є дві душові кімнати, кухня та зала для загального користування. Максимальний термін перебування – 90 днів.

«У закладі можна проживати, але не довше ніж три місяці. Є надія, що за той час, отримавши психологічну, юридичну, а за потреби й медичну допомогу, жінки зможуть відчути, що вони у цьому світі не одні. Торік від постраждалих від домашнього насильства на Львівщині надійшло понад 19 тисяч звернень. Це майже втричі більше, ніж позаторік. З одного боку, це свідчить про збільшення кількості таких злочинів, а з іншого – про те, що жінки вже не мовчать, а звертаються по допомогу», – про це під час відкриття притулку розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький

Основними завданнями притулку є:

  • забезпечити безпечне місце тимчасового перебування постраждалих осіб;
  • надати постраждалим особам комплексну допомогу (психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну та інші послуги).

Щоб гарантувати безпеку постраждалих, адреса прихистку є конфіденційною.

Будівельні роботи у притулку розпочали за рахунок міжнародної технічної допомоги Фонду Джинджер UCEF (США) через БО «Львівська освітня фундація», а це 500 тис грн. Інвентар, а також побутову техніку закупили за додатково залучені кошти. Зокрема, завдяки спонсорській допомозі конкурсу «Міс Львів» (73 тис грн), Фонду ООН у галузі народонаселення (298 тис грн) та місцевих меценатів. Загальна вартість проведеного капремонту за кошти обласного бюджету – понад 1 млн грн.

На відкритті притулку були присутні голова Львівської ОДА Максим Козицький, його заступник Віталій Загайний, працівники департаменту соціального захисту населення та представники місцевої влади.

Максим Козицький подякував всім, хто допоміг департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА реалізувати ідею з прихистком.

До притулку жінок, які потерпіли від домашнього насильства, скерують працівники поліції або відділів соціального засхисту. 

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: