• Головна
  • Новини
  • У Росії за півроку не побудували жодного винищувача Су-57

31.05.2020, 15:53

У Росії за півроку не побудували жодного винищувача Су-57

З моменту авіакатастрофи за участю єдиного побудованого серійного винищувача Су-57 пройшло вже півроку, однак, за цей період російські авіабудівники так і не створили жодного льотного зразка, що викликає масу питань щодо того, чи буде реалізовано контракт на поставку 76 винищувачів Су-57 у війська до 2028 року, не кажучи вже про те, що в разі появи замовлень від іноземних партнерів, останні отримають Су-57 тільки до середини майбутнього десятиліття

Про це пише avia.pro, - повідомив Військовий навігатор.

Свій перший політ цей винищувач “п’ятого” покоління здійснив більше 10 років тому, проте, через різні проблеми, цей бойовий літак так і не прийнятий на бойове чергування.

Зусилля Москви з розробки і випробування винищувача “п’ятого” покоління Су-57 зайшли в глухий кут через численні невдачі і затримки. Незважаючи на досягнутий прогрес, проблеми, що залишилися сильно гальмують проект, а аварія в кінці минулого року ще більше погіршила ситуацію.

За даними журналу The Nationаl Interest, економічний фактор – скорочення витрат на технічне обслуговування Су-57 – може зіграти вирішальну роль у долі винищувача, так як в Міноборони поставили під сумнів резонність роботи над Су-57, так як Су-35 відповідає всім вимогам ВКС РФ.

Су-57, до того ж, став об’єктом насмішок і критики в західних і китайських ЗМІ. Літак критикували і за недостатню малопомітність, відсутність двигуна другого етапу “Изделие 30” і надійну роботу ключових систем.

Раніше стало відомо, що робота над поліпшенням Су-57 триває. Так, гідравлічний привід літака буде замінений на електромеханічний. Перший випробувальний політ оновленого винищувача запланований на 2022 року.

Всього ж Міноборони має намір отримати до 2027 року 76 літаків Су-57. Але, чи вдасться виробити таку кількість літаків, які до сих пір знаходяться в доопрацюванні, не відомо. NI сумнівається, що в 2020 році ВКС отримають 13 Су-57, як планувалося раніше.

Очікується, що новий двигун “Изделие 30” поставлять на Су-57 в середині 2020-х років, І попередньо у нього буде плоске сопло для зниження ЕПР. Крім того, в помічники винищувач отримає важкий ударний дрон С-70.

До сих пір залишається проблема зі спеціальним покриттям літака, склад якого тримається в секреті. Вважається, що в цьому відношенні Су-57 поступається F-22 і F-35, проте у останніх, як з’ясувалося, воно руйнується на спеці. Для російського літака придумали спеціальний піксельний камуфляж, проте можливо, він зможе обдурити очі, але не радар.

Фото Су-57

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: