• Головна
  • Новини
  • У Польщі очікують, що впродовж одного-двох тижнів пацієнтів стане дуже багато

22.03.2020, 17:45

У Польщі очікують, що впродовж одного-двох тижнів пацієнтів стане дуже багато

Міністр здоров’я Прольщі очікує, що найближчими днями кількість заражень у Польщі може становити від однієї до двох тисяч. Під час прес-конференції Лукаш Шумовський розповів, що на даний момент не можна передбачити, коли буде пік захворюваності

Про це пише Польське радіо.

Упродовж наступних кільканадцяти днів число заражень на коронавірус у Польщі може перевищити десять тисяч, - заявив у п’ятницю під час прес-конференції міністр здоров’я Лукаш Шумовський.

Уряд прийняв рішення, аби оголосити на території усієї країни стан епідемії. Такий крок дасть йому більше засобів боротьби з розповсюдженням цієї інфекції, зокрема це регуляція цін на низку товарів, введення обмеження у пересуванні або ж у функціонуванні деяких установ.

Міністр здоров’я очікує, що найближчими днями кількість заражень у Польщі може становити від однієї до двох тисяч. Під час прес-конференції Лукаш Шумовський розповів, що на зараз не можна передбачити, коли буде пік захворюваності:

«Мова про результати, про те, коли це закінчиться, безпідставна (…). Ми готуємося до високих чисел, до того, що на нас чекає найближчими днями, упродовж одного-двох тижнів, коли пацієнтів буде дуже-дуже багато».

Впровадження стану епідемії полегшує владі спрямовування відповідних служб і лікарів до тих регіонів, де допомога потрібна найбільше. Якщо виникне така необхідність, уряд може також розпорядитися щодо проведення відповідних санітарних дій або ж наказати проведення обов’язкового щеплення.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: