• Головна
  • Новини
  • У Львівській області нема жодної тест-системи для визначення коронавірусу

26.02.2020, 12:09

У Львівській області нема жодної тест-системи для визначення коронавірусу

У Львівській області нема жодної тест-системи для визначення коронавірусу.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні, 26 лютого, під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, що пройшло у Львівській міській раді, - повідомила пресслужба ради. 

«Є пропозиція сконтактувати з нашими містами-партнерами з інших країн, щоб можна було купити і передати для центру тест-системи. Другий місяць коронавірус бушує у світі, а у нас нема жодної тест-системи в області», — додав мер Львова.

Також міський голова запропонував купити апарат ЕКМО, який коштує понад 9 млн грн, за пропозицією, яку озвучив головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко. «Якщо є можливість мати обладнання, яке рятує життя, треба, щоб у нас такий апарат був. Додам, що в нас нема іншої лікарні, яка б мала право приймати хворих з діагнозом коронавірусу. Винятково — інфекційна лікарня», — сказав мер.

Опісля мер заслухав інформацію головних лікарів найбільших міських лікарень щодо дій медиків при виявленні пацієнтів з коронавірусом.

«Питання інформаційної безпеки сьогодні має зовсім іншу важливість, ніж було раніше. Найбільший ворог — це паніка, особливо, коли вона штучно підсилюється», — додав Андрій Садовий.

Відтак, на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС ршення прийняли з доповненнями — щодо закупівлі необхідної апаратури, а також зі зверненням до міст-партнерів про закупівлю тест-систем.

Водночас знаний львівський правник Олег Леонтьєв у ФБ написав: "Схема поведінки влади по відношенню до епідемії короновірусу дуже проста і примітивна - не допускати випадків прямого виявлення і діагностування, маскувати наявні випадки під ознаки і наслідки грипу. Тест-системи не закуплені, ті що є - не видані на місця і лежать в Центрі громадського здоров'я.

На місцях відсутнє обладнання та фахівці, які здатні працювати з цими системами. Смертельні випадки списуються на ускладнення грипу. Тепловий скринінг тих, хто прилітає в аеропорти України проводити нічим. Немає техніки.

В Санжарах сидить міністерка і записує селфі, на жодне запитання в Фейсбуці не відповідає. Реагує тільки на похвалу з боку ботів та лизоблюдів. Її поведінка нагадує віщування сидячого у бочці прапорщика Казакова з гумористичного радянського фільму ДМБ-2. В пропаґандистському плані її використовують для маскування випадків захворювання на коронавірус.

Українці обрали собі "зелену" погибель...".

І ще Олег Леонтьєв: "Очевидно, коронавірус вже є в Києві та інших містах. Привезли туристи. Сьогодні з Італії до Києва прилетіло більше як 600 пасажирів. Нікого з них не перевіряли, а як? Всі випадки захворювання маскують під грип та ГРВІ. Немає ніяких карантинних заходів.

А наступного тижня, починаючи з понеділка, щодня до Києва приїжджатимуть прокурори зі всієї України - здавати тести. Щільно, протягом дня спілкуватимуться. Потім повернуться назад.

Скасовувати тестування організатори не будуть, гроші виділені та "освоєні" (західні донори виділяли на тестування одного судді 8 тисяч євро - це щоб орієнтуватися в порядку цифр)...
...
Боже, врятуй Україну!".

Фото: Коронавірус атакує Італю/Claudio Furlan/Lapresse via AP-Claudio Furlan

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: