• Головна
  • Новини
  • У ГЕСівській справі щодо р. Шопурка суддя заявив самовідвід

10.04.2019, 08:44

У ГЕСівській справі щодо р. Шопурка суддя заявив самовідвід

Учора, 9 квітня, представники громади Великого Бичкова, що на Рахівщині (Закарпатська область), з міні-мітингом та за підтримки ужгородських правозахисників захищали в Ужгороді річку Шопурка від забудови 7 міні-ГЕС.Однак перше судове засідання в Закарпатському окружному адміністративному суді за позовом представника забудовника міні-ГЕС Ігоря Мандзюка не відбулось: головуючий суддя Сергій Гаврилко заявив собі самовідвід.

В ГЕСівській справі по Великому Бичкові ужгородський суддя заявив собі відвід

Про це у ФБ повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор (Vitaliy McGregor):

"Причина такого рішення: секретар судді брала участь у цих голосуваннях (на громадських слуханнях) як місцева мешканка та була проти спорудження міні-ГЕС.

Відтак, рішення судді є очевидно законним та обгрунтовним, оскільки законодавство і міжнародна судова практика чітко регламентують, що коли є можливі сумніви в упередженості та обєктивності судді при розгляді справи, то він підляє відводу (самовідводу).

В подальшому, згідно з ухвалою, справа направляється до канцелярії суду, де і буде визначений наступний суддя, який і повідомить сторони про дату наступного засідання.

Слід зазначити, що цей суддя добре відомий громадськості через прийняття законного та справедливого рішення по суті і в "ГЕСівській" справі на Хустщині. А саме, суддя С.Гаврилко 2 жовтня 2017 року відмовив у позові забудовникам міні-ГЕС на р.Ріка (ТОВ «Ріка Енерго» та ТОВ "Гідроресурс-Ріка"). Таким чином було визнано законним розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля щодо скасування як незаконних, недоцільних та необгрунтованих дозвільних розпоряджень голови Хустської РДА Н.Павлія щодо будівництва міні-ГЕС на р.Ріка за межами населених пунктів Березово, Липча, Кошельово, Горінчево".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: