• Головна
  • Новини
  • У Держдумі РФ лякають «виходом зі складу України ряду областей»

01.12.2019, 12:27

У Держдумі РФ лякають «виходом зі складу України ряду областей»

Глава Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що через "націоналізм" і "утиски" національних меншин зі складу України "можуть вийти ряд областей".

Відповідну заяву оприлюднено на сайті Держдуми РФ, пишуть Букви.

Вона стала реакцією на зрив виступу проросійських “представників Криму” на форумі ООН з питань меншин, який проходив у Женеві наприкінці листопада. Володін назвав зрив виступу незаконно обраного в Держдуму РФ від окупованого Криму Руслана Бальбека “демонстрацією нетерпимості представників влади України до малих народів”.

Спікер Держдуми згадав про ухвалений Верховною Радою України закон про українську мову, який, на думку Москви, нібито порушує “права нацменшин”. На думку Володіна, “36% громадян України вважають російську мову рідною”.

Він також стверджує, що після незаконної анексії Криму на півострові запровадили “три державні мови: російську, українську і кримсько-татарську”.

“Націоналізм, утиски малих народів можуть призвести до виходу зі складу України ряду областей. Це потрібно розуміти владі України і не допускати порушення прав і свобод етнічних груп, що проживають на території країни”, – підсумував Володін.

12 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прийняв російську делегацію, до якої вперше після анексії Криму увійшли “депутати державної думи” з анексованого Криму Наталія Поклонська і Руслан Бальбек. Поклонська опублікувала фотографію, на якій тисне руку президенту Туреччини.

Згодом Міністерство закордонних справ України направило Туреччини ноту протесту в зв’язку з офіційним прийомом в Стамбулі російської делегації, у складі якої були присутні кримські “депутати”.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: