• Головна
  • Новини
  • Зеленський хоче, щоб Росія дала Україні чіткі гарантії безпеки

23.02.2022, 16:45

Зеленський хоче, щоб Росія дала Україні чіткі гарантії безпеки

України наразі немає в жодному безпековому альянсі, але нашій державі потрібні чіткі й конкретні гарантії безпеки уже сьогодні. Серед країн, які надають такі гарантії, має бути й Росія.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентами Литви Гітанасом Наусєдою та Польщі Анджеєм Дудою у Києві, повідомляє кореспондет Укрінформу.

"України на сьогодні немає в жодному з безпекових альянсів. Ми самі себе захищаємо за підтримки наших партнерів. Але гинуть саме українці. Тому Україні потрібні безпекові гарантії: чіткі, конкретні, уже зараз. Ми хочемо знати, що можемо захистити своїх людей, свої домівки і не тільки самі, тут уже потрібно, щоб була підтримка інших партнерів.

Із тим фактом, що у нас сьогодні на кордоні 150 тисяч осіб російських військ, і з тим, що є тимчасово окуповані території, я вважаю, що серед цих країн, які надають чіткі гарантії безпеки, повинна бути Росія", - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що багато разів пропонував президентові РФ сісти за стіл переговорів і говорити, тому що "це - питання діалогу, а не умов".

Глава української держави наголосив, що безпекова архітектура світу і Європи потребує "реновації", та відзначив, що в цій архітектурі "Україну побачили".

Як повідомлялося, у середу в Україні з робочими візитами перебувають президенти Литви і Польщі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: