09.09.2020, 15:33

Трампа вдруге номінували на Нобелівську премію миру

Норвезький депутат Крістіан Тайбрінг-Гьєдде номінував президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру 2021-го року.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Fox News.

«Я вважаю, що він (Трамп – ред.) зробив більше для миру між країнами, ніж більшість інших номінантів на Нобелівську премію миру», - сказав Тайбрінг-Гьєдде.

У своєму номінаційному листі до Нобелівського комітету депутат вказує, що адміністрація Трампа зіграла ключову роль у нормалізації відносин між Ізраїлем та Об’єднаними Арабськими Еміратами.

«Очікується, що інші країни Близького Сходу послідують прикладу ОАЕ, і ця угода може стати переломним моментом, перетворивши Близькій Схід в регіон співпраці й процвітання», - йдеться у його листі.

Зазначається, що у 2018 році Тайбрінг-Гьєдде, депутат норвезького парламенту від популістичної партії, вже номінував Трампа на Нобелівську премію миру після його саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином у Сінгапурі. Проте, тоді глава Білого дому не отримав нагороди.

Нагадаємо, угоду про нормалізацію відносин між Ізраїлем та ОАЕ, укладену за посередництва США, було оприлюднено 13 серпня. ОАЕ стали лише третьою арабською країною на Близькому Сході, що визнала Ізраїль з моменту його заснування 1948 року.

Очікується, що 15 вересня, представники Ізраїлю та Об'єднаних Арабських Еміратів підпишуть угоду про повну нормалізацію відносин між двома країнами.

Фото: The White House

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: