• Головна
  • Новини
  • Супрун пояснила, чим чарка у барі краща за пляшку вдома

01.06.2019, 10:10

Супрун пояснила, чим чарка у барі краща за пляшку вдома

Якщо ви випиваєте одне пиво після роботи, чарку вишневої наливки із сусідами чи келих вина під час вечері - це одне. Якщо ж раз на тиждень - пляшку коньяку з друзями - це інше, і значно гірше для здоров’я.

Про це написала в.о. міністра охорони здоровя Уляна Супрун у Facebook.

Зокрема, вона зауважила, що не всі «лякаються достатньо», щоб відмовитися від алкоголю. Тому радить хоча б зменшити шкоду від нього.

Одна стандартна доза алкоголю — це 350 мл 5% пива, 40 мл горілки, віскі, коньяку чи іншого міцного напою, 150 мл вина. В будь-якій ситуації чоловікам варто пити не більше чотирьох доз будь-якого алкоголю, а жінкам - трьох. “Що менше ви важите, то менше пийте”, - пише Супрун. Людям 18-24 років вона радить пити на одну дозу менше.

На її думку, люди погано розуміють сигнали тіла про спрагу, і п’ють забагато алкоголю, бо хочуть саме пити, а не напитися. “Чергуйте келих і склянку із мінеральною водою”, - радить Супрун.

Також вона додала, що алкоголь викликає зниження рівню глюкози в крові, і провокує раптовий голод. “В цей момент часто замовляють “ще одну піцу”. Алкоголь та закуска невдовзі стануть підшкірним жиром — цеглинкою стіни хронічних захворювань”, - пише Супрун, і зауважує, що у такий момент треба з’їсти “щось корисне: рибу, суп, салат, висівковий хліб з маслом, а не смажену картоплю чи іншу сміттєїжу”.

Очільниця МОЗ категорично не радить споживати алкоголь та курити на дитячих і спортивних майданчиках, тим більше, що це заборонено законом.

А щоб не пити забагато — не купляти алкоголь у магазині, а йти до бару. Супрун зауважує, що там за ті ж гроші, які витрачаються на пляшку вина в магазині, можна придбати одну порцію алкоголю, тож шкода для організму значно менша.

Також Супрун нагадала, що «за даними ВООЗ, Україна входить в десятку найбільш питущих країн світу, разом із постсовєцькими країнами, Сербією, Чехією та, як не дивно, Австралією». Україна — лідер Європейського регіону за кількістю людей з порушеннями здоров’я та поведінки, пов’язаними із алкоголем — 4,7%. «На кожні 100 тисяч населення майже 14 людей помирає від надмірного вживання алкоголю. Гірше тільки в Росії та Білорусі», - пише очільниця МОЗ.

Щоб переконатися, у тому, що споживання алкоголю “помірне”, Супрун пропонує скористатися калькулятором для обрахунку кількості спирту в напоях. А якщо виникли сумніви, чи не п’є людина понад міру — тестом.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: