13.03.2021, 15:49

Стан фінансів України перевершив очікування S&P

У рейтинговому агентстві &P Global Ratings зазначили, що платіжний баланс і держфінанси країни перевершили їхні очікування в 2020 році.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті за глобальною шкалою на рівні B, рейтинги за національною шкалою на рівні uaA і короткострокові рейтинги на рівні B, прогноз за довгостроковими рейтингами - стабільний. Про це йдеться в повідомленні агентства в ніч на суботу, 13 березня, пише Кореспондент.

"Зростання, платіжний баланс і державні фінанси України перевершили наші очікування в 2020 році. Достатність резервів покращилася, що забезпечує захист від можливих несприятливих зовнішніх подій, включаючи подальші затримки з виплатою пільгових кредитів", - пояснило агентство.

Водночас S&P зазначило, що епідеміологічні міркування і досі несуть серйозний ризик.

Агентство вказало, що могло б підвищити рейтинги протягом наступного року, якщо показники зовнішньої ліквідності України та консолідація державних фінансів будуть кращі від прогнозованих сьогодні, в тому числі в результаті більш активного відновлення економіки.

При цьому в агентстві зазначили, що рейтинги можуть бути знижені в разі перебоїв з пільговим фінансуванням з боку міжнародних фінансових організацій або з ринків капіталу, оскільки це поставить під сумнів здатність уряду виконувати зобов'язання із обслуговування боргу, вказує S&P.

В агентстві зазначили, що такі збої можуть статися, якщо уряд відмовиться від ключових реформ, зокрема, таких як забезпечення незалежності Нацбанку.

Нагадаємо, у вересні минулого року S&P підтвердило рейтинги України на рівні B. Аналітики прогнозували зниження ВВП України на 6% в 2020 році. У реальності за підсумками 2020 року ВВП України скоротився на 4,2%, що менше, ніж очікувалось.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: