13.11.2019, 22:16

"Слуга народу" хоче обкласти податком Netflix і соцмережі

У законопроєкті "Про медіа", який розробляє Комітет з гуманітарної та інформаційної політики, можуть включити оподаткування стримінгових платформ і соціальних мереж.Про це LB.ua розповів голова комітету Олександр Ткаченко. "Ми пропонуємо реєстрацію в Україні. Ці платформи, якщо вони закордонні, не платять податків в Україні, хоча мають користувачів, які платять їм гроші. Також соцмережі отримують гроші від реклами від українських користувачів. Куди йдуть податки? Ми можемо поставити таке запитання?", - зазначив Ткаченко. Згідно з концепцією законопроєкту про медіа, такі сервіси, як Netflix, Megogo, OLL.tv є нелінійними аудіовізуальними медіа, а соцмережі - провайдерами платформ загального доступу до інформації. У Netflix і західних соцмереж зараз немає офісів в Україні

Про це LB.ua розповів голова комітету Олександр Ткаченко.

"Ми пропонуємо реєстрацію в Україні. Ці платформи, якщо вони закордонні, не платять податків в Україні, хоча мають користувачів, які платять їм гроші. Також соцмережі отримують гроші від реклами від українських користувачів. Куди йдуть податки? Ми можемо поставити таке запитання?", - зазначив Ткаченко.

Згідно з концепцією законопроєкту про медіа, такі сервіси, як Netflix, Megogo, OLL.tv є нелінійними аудіовізуальними медіа, а соцмережі - провайдерами платформ загального доступу до інформації.

У Netflix і західних соцмереж зараз немає офісів в Україні

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: