11.07.2020, 17:46

Рава-Руська буде у складі Львівського району

Кабінет міністрів погодив пропозицію внести місто Раву-Руську до складу Львівського району. Спочатку за проектом Міністерства розвитку громад та територій прикордонне місто після децентралізації мало б належати до Яворівського району.

Про це пише Zaxid.net.

Нагадаємо, зараз Рава-Руська є у складі Жовківського району, але після територіальної реформи його ліквідовують. Основний склад теперішнього Жовківського належатиме до новоствореного Львівського району з адміністративним центром у Львові.

Міський голова Рави-Руської та голови сільських рад, які увійдуть до складу майбутньої Рава-Руської ОТГ, висловили бажання приєднатися до Львівського району. Тому комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування врахував інтереси громади і вніс зміни до постанови.

На розгляд Верховної Ради постанова подаватиметься в тій редакції, відповідно до якої територію Рава-Руської міської громади передбачається включити до складу Львівського району, повідомило Міністерство розвитку громад та територій.

«На сьогодні маємо офіційне підтвердження від Міністерства щодо розподілу Рава-Руської ОТГ, так само як і Перемишлянської ОТГ у складі майбутнього Львівського району, а також планування поділу області на 7 районів з окремим Яворівським районом», — повідомили у Жовківській РДА, до території якої наразі належить Рава-Руська.

Іншою пропозицією, яку розглядав комітет, було перенести центр Золочівського району із Золочева до Бродів, але її відхилили.

Нагадаємо, 12 червня уряд погодив проект постанови Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів. На Львівщині планується утворити сім районів замість теперішніх 20: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський та Яворівський.

Раніше у Міністерстві розвитку громад та територій обговорювали проект поділу Львівщини на шість районів, запропонований Львівською ОДА, залишивши відкритим питання створення сьомого району – Яворівського (Новояворівського). Після доопрацювання було погоджено створити окремий Яворівський район. До його складу входили чотири з шести створених на Львівщині пунктів пропуску з Польщею. Тепер один із них – Раву-Руську – передадуть до складу Львівського району.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: