• Головна
  • Новини
  • Рада підтримала законопроєкт про оренду державного та комунального майна за двома Переліками

13.09.2019, 16:55

Рада підтримала законопроєкт про оренду державного та комунального майна за двома Переліками

ВРУ ухвалила у першому читанні законопроєкт №1055-1 "Про оренду державного та комунального майна".

За ухвалення законопроєкту проголосували 296 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон пропонує здійснювати передачу в оренду відповідного майна шляхом продажу права оренди на майно державної та комунальної власності на електронному аукціоні в електронній торговій системі.

Нова редакція Закону України "Про оренду державного та комунального майна" передбачає спрощення і скорочення відповідних процедур для досягнення прозорості та відкритості процесу передачі в оренду державного та комунального майна, залучення широкого кола інвесторів до оренди державного і комунального майна.

“Законопроєкт номер 1055 пропонує єдину модель проведення аукціонів для державного та комунального майна в системі "ProZorro.Продажі", - зазначив народний депутат України Олексій Мовчан під час презентації законопроєкту у ВР.

За його словами, завдяки цьому законопроєкту громадськість зможе контролювати, наскільки ефективно громада або держава здає в оренду майно.

Відповідно до пояснювальної записки, Проєктом закону передбачається утворення двох Переліків - “Перелік першого типу” (Перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні) або “Перелік другого типу” (Перелік об'єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону).

Законопроєктом визначено ключові етапи процедури передачі в оренду державного та комунального майна, що забезпечуватимуть прозорість, конкурентність та максимальну економічну віддачу державі та місцевим органам влади від надання свого майна в оренду, такі як: прийняття рішення щодо можливості передачі майна в оренду; внесення інформації про потенційний об'єкт оренди до електронної торгової системи; прийняття рішення про включення потенційного об'єкта оренди до одного із Переліків; опублікування інформації про потенційний об'єкт оренди, відносно якого прийнято рішення про включення до одного з Переліків, в електронній торговій системі; розміщення в електронній торговій системі оголошення про передачу майна в оренду; проведення аукціону на право оренди майна або передача об'єкта в оренду без проведення аукціону, укладання та публікація в електронній торговій системі договору оренди.

Законопроєкт також визначає перелік випадків, у яких фізичні та юридичні особи не можуть виступати орендарями державного та комунального майна.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів і правоохоронних органів заявив, що для стимулювання інвестицій парламент має до 1 жовтня 2019 року ухвалити закон про концесії і закон про оренду державного та комунального майна (нова редакція).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: