• Головна
  • Новини
  • Путін хоче роздавати російські паспорти по всій території України

27.04.2019, 16:45

Путін хоче роздавати російські паспорти по всій території України

Президент РФ не виключив надавання російського громадянства у спрощеному порядку усім громадянм України, котрі висловлять таке бажання

Президент РФ Владімір Путін провідомив, що Москва розглядає можливість надавання російського громадянства за спрощеними процедурами не тільки мешканцям так званих ДНР і ЛНР, але й громадянам всієї України, пише Польське радіо.

Під час прес-конференції в Пекіні, Владімір Путін наголосив, що рішення про надання громадянства РФ мешканцям так званих ДНР та ЛНР не було спонтанним. «Перед підписанням цього декрету ми підрахували і кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство», - сказав Путін.

У Пекіні президент РФ заявив, що хотів би зустрітися з переможцем президентських виборів в Україні. За словами Путіна, перша тема, яку би він хотів обговорити з Володимром Зеленським, є «врегулювання конфлікту на Донбасі». Президент Росії сказав, що українці очікують від нового президента вирішення ситуації на Донбасі, оскільки «всі вже втомилися від цієї ситуації». Путін звернув увагу на заяви Володимира Зеленського під час виборчої кампанії, коли кандидат на президента України декларував, що не збирається підписувати амністії для учасників конфлікту на Донбасі і не збирається надавати цій території спеціального статусу, а це було ключовим пунктом мінських домовленостей з 2015 року.

Фото - PAP/EPA/SERGEI ILNITSKY

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: