• Головна
  • Новини
  • Проект "Стіна": як відбуваються роботи з укріплення державного кордону

08.04.2019, 19:58

Проект "Стіна": як відбуваються роботи з укріплення державного кордону

Проекту "Стіна", відомому також як "Європейський вал" вже чотири роки. Кінцева дата завершення проекту з облаштування україно- російського кордону встановлена на 2021 рік.

Про те, як відбуваються роботи, повідомляє УНН.

По завершенні зими, з 1 березня 2019 року відновила роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону.

Наразі на території відділу прикордонної служби "Золочів" (Харківська область), що на кордоні з Російською Федерацією, робітники прокладають рокадні дороги на складних ділянках. Паркан тут встановили майже усюди, рів завершений. А ось технічне облаштування кордону тут тільки починають встановлювати. Прикордонники не називають точних цифр, адже проект засекречений, однак кажуть: якщо буде достатньо фінансування, на території Харківської області, проект можуть закінчити до кінця цього року. Окрім цього, військовослужбовці запевняють: цей проект направлений на те, щоб зупинити контрабандистів та не допустити незаконний перетин кордону України, а не на захист держави у випадку відкритого наступу з боку Росії. Однак, за словами прикордонників, танки це облаштування допоможе затримати на достатній час, щоб на кордон встигло під'їхати більше бійців – саме для цього і потрібен рів.

На всіх відділах прикордонної служби Харківщини вздовж кордону з Р будуть встановлені системи відеоспостереження та рокадні дороги.

Нагадаємо, також навесні 2019 року проводиться облаштування ділянки на території Луганської області На ділянці “Лозно-Олександрівка” вже стоїть 6,3 кілометра загороджень зі спіралі типу “Єгоза” та вирито понад 13 кілометрів протитанкових ровів.

Як повідомляло видання, проект “Стіна” з’явився у 2014 році, його ініціював уряд тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка. Мур планували збудувати за чотири роки, і оцінили його у майже вісім мільярдів гривень. Але процес зведення відтермінували через брак коштів. Водночас, НАБУ завершила розслідування розкрадання понад 16 млн грн з реалізації прикордонного фортифікаційного проекту.

Українсько-російський кордон: суходолом 1974 кілометри та ще 321 – морем. Європейський вал – це два оборонні рубежі, 1,5 тисячі кілометрів траншей, вісім тисяч окопів для техніки, понад чотири тисячі бліндажів та 60-кілометрове невибухове загородження. Окрім того, все це супроводжуватимуть новітні системи відеоконтролю та сигналізації, пересувні бойові модулі та опорні пункти.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: