23.01.2020, 11:11

Прем’єр пояснив новий євроборг боргами попередників

У спадок уряду дісталася купа боргів за шаленими відсотками. На сьогодні це — найбільша стаття видатків Держбюджету, яка в середньому до 2022 року становитиме 484 млрд грн на рік.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Саме тому уряд розмістив євробонди за найдешевшими в історії України відсотковими ставками. Простими словами, ми заміщуємо борги — віддаємо дорогі, а беремо значно дешевші. Що є вигідним для нашої держави», – пояснив Прем’єр-міністр.

За його словами, торік відсоткові ставки на зовнішні запозичення України становили приблизно 6,75% на рік. Сьогодні ж уряд запозичує 1,25 млрд євро під 4.375% річних. Фактично завдяки цьому "ефективному" рішенню економія для державного бюджету - 2 млн грн на день. А ці гроші буде спрямовано на програми соціально-економічного розвитку.

«Це яскраво демонструє довіру інвесторів до державної політики, яку впроваджує уряд під егідою Президента Володимира Зеленського. Довіра до держави — основа інвестиційного потенціалу країни. А інвестиції — це робочі місця для українців. Чим більша довіра, тим нижча відсоткова ставка. Україна на правильному шляху!» — резюмував Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: