• Головна
  • Новини
  • Поляк побив білоруса, бо думав, що то українець: дістав 2 роки

10.10.2019, 15:28

Поляк побив білоруса, бо думав, що то українець: дістав 2 роки

Суд у Познані засудив поляка до 2 років і 2 місяців в'язниці за напад на іноземця, скоєний на національному підгрунті. Щоправда, вирок поки не набрав чинності.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Центру моніторингу проявів расизму та ксенофобії, повідомляє Yavp.pl.

Інцидент стався наприкінці 2018 року в одному з магазинів мережі Biedronka. 35-річний чоловік, який працював помічником муляра й раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку, пограбування та побиття, накинувся на громадянина Білорусі. Почув слов’янський акцент і сприйняв того за українця.

Спочатку нападник, який купував алкоголь, намагався змусити заплатити за нього іноземця. Коли той відмовився, чоловік почав кричати образливі слова на його адресу, додаючи погрози: “Ти, морда українська”, “Ти, к..вa українська, вб'ю тебе”.

Інцидент зафіксували камери відеонагляду, встановлені в магазині. Поляк спочатку вдарив білоруса по потилиці пляшкою віскі. Через мить, вже почав завдавати удари кулаками в обличчя. Коли потерпілий впав на коліна, то знову дістав кілька ударів. Після цього нападник спокійно вийшов із магазину.

Працівники викликали на місце поліцію та надали допомогу побитому білорусу. А через певний час до магазину знову повернувся нападник: хотів продовжити знущання над скривдженим, але вкрав солодощі і пробував утекти від поліції, яка якраз прибула на виклик.

Чоловіка наздогнали і заарештували. Виявилося що він мав більше двох проміле алкоголю в крові. Експерти також встановили його залежність від алкоголю та наркотиків: марихуани й амфетамінів. 

Прокуратура звинуватила нападника в побитті білоруса через його національність, погрозах вбивством, нанесенні тілесних ушкоджень та словесній образі поліцейських. Поляк зізнався у скоєному, проте зазначив, що не пам'ятає нічого, бо був у той момент п'яним.

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: