24.03.2020, 16:33

Польща запроваджує суворіші заходи карантину

Уряд Польщі вирішив обмежити свободу вільного пересування, нові заходи діятимуть від сьогодні і до 11 квітня.

Про це заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький на пресконференції з міністром охорони здоров'я Лукашем Шумовським, пише "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Пряма мова: "Те, що у нас менше захворюваності, ніж ми очікували, не повинно нас присипляти; необхідно ввести в Польщі додаткові заходи для обмеження поширення коронавірусу.

Ці обмеження торкнуться кожного з нас, (...) це рішення, необхідне для того, щоб максимально обмежити нашу діяльність. Винятки  – піти в магазин, в аптеку, вивести собаку на прогулянку.

Ми приймаємо ці рішення, щоб виграти час, підготувати лікарні".

Польський прем'єр-міністр заявив, що буде введено обмеження і в громадському транспорті для забезпечення дистанції між пассажирами.

Моравецький закликав поляків обмежити пересування у громадському транспорті. В автобусах, трамваях і метро має зберігатися значна дистанція між подорожуючими: поодинокі пасажири мають займати місця через ряд.

Глава польського уряду зауважив, що дуже жорсткі обмеження вводяться для того, щоб через кілька тижнів ситуація у країні покращилася і можна було зняти заборону на пересування і відвідування публічних закладів. Відтак, за його словами, на сьогодні немає потреби перенесення на пізніший термін президентських виборів, які мають відбутися у травні, чи екзаменів у школах.

Керівник МОЗ Польщі Шумовський підкреслив: якщо поляки не зможуть зараз обмежити вихід з дому “практично до нуля”, то не вдасться врятувати багатьох життів. У зв’язку з цим у Польщі вводиться заборона на вихід з дому за винятком нагальних потреб – прямування на роботу і повернення з неї додому, відвідання продуктового магазину та аптеки.

Керівник МОЗ повідомив, що обмеження стосуватимуться участі в богослужіннях чи похоронах у групах до п’яти осіб, і зауважив, що обмежувальні заходи діятимуть до 11 квітня.

Також Польща обмежує зібрання людей, поряд не можуть перебувати більше двох осіб.

24 березня у Польщі зросла кількість жертв коронавірусу. Помер 68-річний священик, який лікувався в Пулавах. Таким чином, в країні вже 9 загиблих. 774 людини інфіковані.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: