• Головна
  • Новини
  • Польща запровадила поділ на «червону», «жовту» та «зелену» зони карантину: перелік та правила

14.08.2020, 09:55

Польща запровадила поділ на «червону», «жовту» та «зелену» зони карантину: перелік та правила

У 19 польських повітах запровадили обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу. Ці повіти увійдуть у жовті та червоні зони.

Про це інформує Польське радіо.

Починаючи від п’ятниці, 14 серпня, у 19 польських повітах запровадять обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу. Ці повіти увійдуть у так звані жовті та червоні зони, тобто зони, де зареєстровано збільшення нових випадків зараження коронавірусом.

Про це повідомив віцеміністр здоров’я Януш Цєшинський. Політик зауважив, що 95% повітів на території Польщі належить до «зеленої зони», а поділ на зони має на меті адаптувати обмеження до реальної епідемічної ситуації.

14 серпня до «червоної зони» включать такі повіти та міста: Новосондецький, Новий Санч, Рибніцький, Руда Сілезька, Остшевський, Вєлюнській, Рибнік, Ястшембє-Здруй.

У «жовтій зоні»  будуть такі повіти та міста: Пщинський, Цєшинський, Вєрушовський, Жори, Рацібожський, Лімановський, Новотарський, Ґраєвський, Біла Підляська.

У «червоних» повітах введено обов’язок прикривання нижньої частини обличчя у громадському просторі. Весілля та інші родинні заходи можуть нараховувати не більше 50 учасників. У ресторанах та костелах може перебувати одна особа на 4 кв.м. У кінотеатрах може бути зайнятими 25% місць. У фітнес-клубах діє обмеження одної особи на 10 кв.м.

У «жовтих» повітах немає обов’язку прикривання нижньої частини обличчя в публічному просторі. Соціальне дистанціювання визначено на 1,5 метри. Ліміт учасників весіль та інших родинних заходів — 100 осіб. У ресторанах діє обмеження одної особи на 4 кв.м. У кінотеатрах можуть бути заповненими 25% місць. Ліміти у фітнес-клубах визначено на одну особу на 7 кв.м.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: