• Головна
  • Новини
  • Обласний бюджет Львівщини на 2020 рік схуд наполовину - до 5,7 млрд грн

02.12.2019, 14:44

Обласний бюджет Львівщини на 2020 рік схуд наполовину - до 5,7 млрд грн

На Львівщині відбулось громадське обговорення проекту обласного бюджету Львівської області на 2020 рік. Перед тим усі постійні комісії, за винятком бюджетної, засідання якої відбудеться сьогодні, 2 грудня,розглянули і погодили проект обласного бюджету Львівської області на 2018 рік.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

«Департамент фінансів спільно з усіма структурними підрозділами підготував на основі бюджетних запитів відповідні прогнозні показники. Наш основний фінансовий документ враховує всі зміни та тенденції державного бюджету на 2020 рік. Приємно усвідомлювати, що бюджет нарешті стає більш самодостатнім. Якщо попередні роки наш бюджет залежав від міжбюджетних трансфертів держбюджету, то зараз політика Мінфіну і Уряду змінилась. Наші надходження уже становлять не 23%, а 54%», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Керівник департаменту фінансів Олег Демків ознайомив присутніх із особливостями формування  цьогорічного бюджету.

Як прогнозують у департаменті фінансів Львівської облдержадміністрації, обсяг обласного бюджету в 2020 році сягатиме 5,7 млрд грн. В порівнянні з  2019 роком, цей обсяг менший удвічі.

«Динаміка надходжень податків і зборів становить 19%. На загальнодержавному рівні за цим показником Львівщина посідає 4 місце серед усіх областей України. Структура дохідної частини бюджету змінилась. Попри те, що фінансовий ресурс на 2020 рік менший наполовину, обласний бюджет збалансований. В ньому збережено основні програми та належні кошти для їх реалізації  », - наголосив Олег Демків.

За словами директора департаменту фінансів Олега Демківа, структуру доходів обласного бюджету на 2020 рік складуть: податки і збори – 54%, будівництво, реконструкція та ремонт доріг 20%, медична субвенція 9%, освітня субвенція 7%.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський повідомив, що обсяг обласного бюджету на 2020 рік становитиме 6 020 млн грн.

Василь Лозинський: "Сьогодні команда Львівської обласної державної адміністрації завершила роботу над проєктом обласного бюджету на 2020 рік та подали до Львівської обласної ради на розгляд у депутатських комісіях та обговорення під час громадських слухань.

Обсяг бюджету на 2020 рік становить 6 020 млн грн, і він зменшився порівняно з 2019 роком, однак пропонується збільшити ряд соціальних видатків".

Також додамо, що на цей рік доходи обласного бюджету становлять понад 14 491 902,7 тис. грн, а  в 2018 році бюджет Львівщини становив понад 17,5 млрд грн.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: