• Головна
  • Новини
  • Ірина Гримак готує тотальний аудит медицині, освіті, культурі і спорту

21.12.2021, 08:30

Ірина Гримак готує тотальний аудит медицині, освіті, культурі і спорту

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак планує наступного року провести активну аудиторську перевірку діяльності обласних закладів в медицині, освіті, культурі і спорті.

Про це повідомила пресслужба обласної ради.

Отже, учора, 20 грудня, під час брифінгу щодо прийняття бюджету області на 2022 рік голова Львівської обласної ради Ірина Гримак наголосила, що цього року обласна рада спрямувала рекордні для Львівщини суми з бюджету в медичну галузь. Відповідно якість надання медичних послуг стала кращою, придбано нове обладнання. Галузь культури залишається зі стабільним фінансуванням, депутати планують частково змінити утриманські видатки у сфері спорту, натомість необхідні кошти скерують у спортивну інфраструктуру, на капітальний розвиток. Це будуть потужні інфраструктурні проєкти, які сприятимуть розвитку різних видів спорту на Львівщині.

«Щойно на зустрічі з головами фракцій Львівської обласної ради я запропонувала повернути 267 млн грн на утримання закладів освіти, які фінансуються з обласного бюджету. Але розуміємо, що можливості бюджету з кожним роком зменшуються. Якщо у 2018 році в бюджеті було 18 млрд грн, то сьогодні лише близько 7 млрд грн, це у рази менше. Тому маємо навчитися ставити перед собою чіткі завдання і раціонально витрачати наявні кошти», - пояснила Ірина Гримак.

Голова обласної ради також нагадала, що Львівщина має найбільшу мережу комунальних медичних установ та запропонувала у першому півріччі наступного року провести активну аудиторську перевірку їхньої діяльності. Водночас варто провести аудит комунальних освітніх закладів, у тому числі професійно-технічних училищ, які ще у державній власності, але фінансуються з обласного бюджету. У поле зору мають потрапити також заклади культури й спорту. За словами Ірини Гримак, повний аналіз господарської діяльності установ і організацій проводитимуть працівники управління майном спільної власності Львівської обласної ради спільно з членами депутатських комісій та профільних департаментів ЛОДА, із залученням професійних аудиторів.

«Аудит необхідний, щоб визначити потреби у фінансуванні, а можливо провести оптимізацію. Я сподіваюся, що депутатський корпус підтримає цю ініціативу голосуванням під час сесійного засідання у вівторок, 21 грудня», - повідомила Ірина Гримак.

Голова обласної ради запевнила, що депутатський корпус ставить перед собою мету у наступному році також досягти перевиконання бюджету і спрямовувати кошти у розвиток різних галузей та на підтримку громад нашої області.

Додамо, що напередодні з'явилась інформація, що витрати на утримання закладів освіти Львівщи планують скоротити на понад 200 млн грн.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: