• Головна
  • Новини
  • Ухвалено бюджет Луцька на 2022 рік: заплановані видатки - 3 млрд грн

23.12.2021, 10:48

Ухвалено бюджет Луцька на 2022 рік: заплановані видатки - 3 млрд грн

Депутати прийняли бюджет Луцької міської територіальної громади на 2022 рік

Про це повідомило Управління інформаційної роботи міської ради Луцька.

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Луцької міської ради Лілія Єлова розповіла, що доходи бюджету міста на 2022 рік було визначено у сумі 2 984 750 647 грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету громади – 2 898 110 247 грн, доходи спеціального фонду бюджету громади –86 640 400 грн.

Видатки бюджету визначено у сумі 3 038 845 647 грн, в тому числі  видатки загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 2 442 359 333 грн, видатки спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 596 486 314 грн.

З цього приводу до депутатів звернувся міський голова Ігор Поліщук: “Дуже серйозна і ґрунтовна робота по знаходженню нових джерел доходів та оптимізації існуючих витрат дозволила нам збільшити бюджет розвитку майже вдвічі. Станом на 1 січня цього року в нас бюджет розвитку становив власні доходи 245 млн грн, а станом на 1 січня 2022 року — це майже півмільярда гривень.

Левова частка цих коштів буде спрямована на капітальний ремонт вулиць. Зокрема, це завершення капітального ремонту проспекту Волі, вулиці Дубнівської, повна реконструкція бульвару Дружби народів, початок реконструкції проспекту Відродження, який сьогодні знаходиться в стані, що давно потребує ремонту. Це - 55 млн грн на ремонт доріг. В тому числі — доріг у приєднаних громадах. Це - 35 млн грн на капітальний ремонт дворів і 8 — на поточний.

Окрім того, це реалізація дуже важливого проєкту, який ми вже завершуємо, по ДКП “Луцьктепло”, в рамках якого передбачено реконструкцію 24-х ЦТП, заміна пальників, заміна насосів. Це дасть можливість значно покращити надання послуги з постачання гарячої води та опалення, встановити 70 ІТП. Усі ці заходи дозволять мешканцям будинків з індивідуальними тепловими пунктами зекономити та зекономити підприємству щонайменше 30 млн грн в рік за рахунок зменшення споживання електроенергії та газу.

Це також і завершення проєкту з придбання тролейбусів: 13 млн грн ми маємо передбачити по співфінансуванню. Також це капітальний ремонт даху і фасаду 5-ї школи, після якої такий же капітальний ремонт зроблять у 2-ій та 7-ій школах.

На реконструкцію парку 900-річчя міста Луцька передбачено 10 млн грн. На будівництво спортивного стадіону на території 24-ї школи — 5 млн грн (є попередня згода на співфінансування з коштів соціально-економічного розвитку). На реконструкцію полігону твердих побутових відходів у селі Брище — 10 млн грн. Капітальний ремонт мосту на вул. Шевченка — 10 млн грн.

Також це будівництво чотирьох нових скверів: на проспекті Відродження біля методичного центру профспілок, сквер за приміщенням історичного факультету на проспекті Перемоги, сквер на розі Львівської-Даньшина, сквер біля готелю Україна на вулиці Винниченка. Окрім того, кошти передбачають будівництво ще одного урбан-парку, будівництво розумних зупинок і розумних табло, заміну освітлення на вулиці Ковельській, Чернишевського, Станіславського, встановлення камер спостереження в районі Соборності, Молоді, Відродження, будівництво світлофорних об’єктів, на що передбачено 1 млн грн: вулиця Окружна, Володимирська, перехрестя Федорова-Конякіна.

Традиційно, будівництво чотирьох спортивних полів зі штучним покриттям”.

За словами міського голови, для реконструкції парку 900-річчя міста Луцька наразі є попередня концепція, розроблена архітектурною групою RIVA URBAN. Станом на сьогодні, проектанти отримали завдання на проектування. За попередніми оцінками, така реконструкція обійдеться місту у близько 50 млн грн.

Наступного року тут планується виконати очистку водойм, прокласти мережі для проведення освітлення, визначити місце та прокласти мережі для облаштування громадської вбиральні. Повністю реалізувати цей проєкт планується за 2-3 роки.

“Спілкуючись з багатьма урбаністами та експертами галузі ми виступаємо за максимальне збереження природи і існуючого ландшафту парку, адже він є унікальним для нашого міста, особливим. При здійсненні реконструкції буде мінімальна кількість втручань в його екосистему”, - зазначив Ігор Поліщук.

Проєкт бюджету міської територіальної громади на 2022 рік із змінами, запропонованими бюджетною комісією, було підтримано депутатами.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: