• Головна
  • Новини
  • Обірвалося життя ректора Тернопільського національного технічного університету

14.11.2021, 19:28

Обірвалося життя ректора Тернопільського національного технічного університету

Помер ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Петро Володимирович Ясній.

Про це повідомили у Тернопільській ОДА.

"Обірвалося життя ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, знаного науковця, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Володимировича Яснія.

З 1990-их років Петро Володимирович трудився на освітянській ниві. З 2007-го року очолював Тернопільський національний технічний університет. За час відданої праці під його керівництвом колективу навчального закладу вдалося виховати не одне покоління фахових науковців. Щира людина, мудрий та досвідчений наставник. Таким Петро Володимирович залишиться у пам‘яті кожного з нас.

Щирі співчуття сім’ї, друзям, університетській і науковій родині, всім хто знав Петра Володимировича!

Вічна пам’ять та Царство Небесне!" - голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Петро Ясній народився 12 серпня 1952 року у селі Кутищі, нині Підкамінської громади, Золочівського району Львівської области України.

Закінчив електромеханічний факультет Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту (1973), аспірантуру Інститут проблем міцності Академії наук УРСР (1980). Працював інженер-технологом, старшим інженер-технологом Ужгородського машинобудівного заводу (1973–1974), молодшим та старшим науковим співробітником науково-дослідного сектору Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту (1975–1977), молодшим та старшим науковим співробітником відділу втоми і термовтоми матеріалів Інституту проблем міцності Академії наук УРСР (1980–1992), від 1992 р. — до 2021 — у Тернопільському приладобудівному інституті, Тернопільському державному технічному університеті імені Івана Пулюя: завідувач кафедри матеріалознавства, проректор з наукової роботи, голова спеціалізованої вченої ради К 58.052.01 по захисту кандидатських дисертацій (від 1996) за спеціальностями 01.02.04 — Механіка деформівного твердого тіла та 01.05.02 — Математичне моделювання і обчислювальні методи.

Помер 13 листопада 2021 року. Перебував у важкому стані в одній з тернопільських лікарень. Там він лікувався від коронавірусу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: