• Головна
  • Новини
  • Мінфін втретє поспіль відмовився позичати гроші на ринку

13.04.2020, 18:15

Мінфін втретє поспіль відмовився позичати гроші на ринку

Міністерство фінансів України скасувало проведення аукціону з продажу облігацій внутрішньої державної позики. Цей аукціон став третім скасованим аукціоном поспіль та четвертим скасованим за щонайменше 2 роки.

Оголошення про скасування аукціону з'явилося на сайті відомства 13 квітня, пише Громадське.

«За результатами проведених консультацій з первинними дилерами Мінфін повідомляє про те, що 14 квітня 2020 року аукціони з розміщення ОВДП не проводитимуться», — йдеться в оголошенні.

Однією з причин того, що Мінфін не позичає гроші на ринку є ситуація на світових фінансових ринках. Відсоткові ставки за запозиченнями країн, що розвиваються, зараз дуже високі, тому державі наразі невигідно брати гроші в борг.

Зазначимо, що у часи криз інвестори віддають перевагу активам з найнижчим рівнем ризику. Серед таких активів, як правило, дорогоцінні метали та облігації країн з найвищими кредитними рейтингами (США, Німеччина, Японія). Водночас інвестиції в акції, облігації країн, що розвиваються та у сировину вважаються ризиковими. Для України це означає, що запозичення на ринку у цей час стають надто дорогими та невигідними.

До цього Мінфін скасовував аукціон з продажу ОВДП 10 березня, у час обвалу на світових фінансових ринках. Таким чином, скасований 7 квітня аукціон став третім від початку 2020 року. Після цього уряд провів 2 аукціони — 17 та 24 березня, під час яких продав короткострокові валютні облігації та залучив до бюджету еквівалент 1,9 мільярда гривень та 24,8 мільярда гривень.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: