30.10.2019, 17:48

Микичак зробила нервову заяву щодо ОХМАТДИТу

«Я готова вибачитися перед колективом ОХМАТДИТУ, що ми раптом вирішили зробити кращу медицину для дітей Львівщини", - про це сьогодні, 30 жовтня, заявила директорка департаменту з питань охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Коментар щодо конфлікту навколо об’єднання ОХМАТДИТУ і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Микичак дала під час зустрічі з міністром охорони здоров’я України Зоряною Скалецькою. Зустріч відбулась сьогодні, 30 жовтня, у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

Ірина Микичак: «Ситуація пов'язан з тим…, що громадськості кинуто, в середовище, певній частині громадськості, однозначно не всій, повну брехню. Вибачте за те, що я так при вашому відео говорю. Ви зараз говорите про те, що ОХМАТДИТ закривають, і вся Громадська рада (при Львівській ОДА) , є зараз голова комісії присутній,  який так само це підтвердить, і мені це в очі говорили, ОХМАТДИТ закривають, ліквідовують, перевозять, готель, казино і невідомо що ще там роблять…

Насправді ніхто не хоче почути директора департаменту, лікарське товариство, колишнього керівника ОХМАТДИТУ, нинішнє керівництво ОХМАТДИТу, що об’єднується..., відбувається адміністративне… мало би бути, бо я вже вчора сказала і сьогодні повторю. Я готова вибачитися перед колективом ОХМАТДИТу, що ми раптом вирішили зробити кращу медицину для дітей Львівщини, що ми захотіли збудувати новий сучасний медичний центр. А для того, щоб туди зайшли не розкидані колективи, щоб вони між собою не сварились, адміністративно об’єднати директорат, бухгалтерії, харчоблоки, яких аж два є в ОХМАТДИТі, разом три є, лабораторії і так далі. Але комусь дуже вигідно сьогодні, щоби хтось розвивався, а хтось спадав. Комусь дуже вигідно сьогодні приватні стурктури годувати, а тим часом хай там собі медицина  комунально занепадає.

Тобто завдяки таким міфам, які, в тому числі, засоби масової інформації, політичні діячі поширюють, ми маємо сьогодні шалений конфлікт, збурення в двох колективах, взаємні образи і так далі, і так далі. Я 8 років працювала головним лікарем ОХМАТДИТу, і я рятувала ОХМАТДИТ від того, що він чуть не завалився. Тоді ні вас, ні активістів там чомусь не було».

Додамо також, що новий міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька також прокоментувала ситуацію довкола львівського ОХМАТДИТу. Її позиція така: треба ефективно використовувати ресурси, вона не бачила документів, але готова їх вивчити і після того знову громадськості все пояснити.  

Водночас нагадаємо, рішення про об’єднання ОХМАТДИТу і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру збурило громадськість. Внаслідок такого об'єднання ОХМАТДИТ мав би перестати існувати. 

При цьому негативна реакція була настільки сильною, що голова Львівської ОДА Маркіян Мальський звернувся 10 жовтня до голови Львівської облради Олександра Ганущина щодо зняття з розгляду депутатських комісій та з порядку денного засідання сесії проекту об’єднання двох обласних дитячих лікарень.

Додамо, що профільна комісія облради, яку очолює депутат Михайло Гичка,  підтримала об’єднання ОХМАТДИТу і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Водночас ініціатором такого об'єднання був департамент охорони здоров'я Львівської ОДА, який очолює Ірина Микичак.

Водночас голова Львівської ОДА спершу підписав проект рішення, суть якого була захована за миловидною назвою «Про удосконалення надання медичної допомоги дитячому населенню у Львівській області».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: