14.08.2019, 11:01

Мальський проти мафії лісорубів: хто кого?

23 серпня спливе перший місяць, як новий голова Львівської ОДА Маркіян Мальський поставив перед собою і відповідними посадовцями прокласти край незаконним рубкам лісів у Львівській області.

Нагадаємо, що 23 липня на апаратній нараді в ОДА Маркіян Мальський сказав: «У мене є чітке розуміння того, що у питанні незаконних рубок - рука руку миє. Допоки ви самі себе будете начебто контролювати і покривати такі зв’язки, ефекту не буде. Незаконні вирубки є, це факт. Відтак, прошу на них реагувати».

Тоді ж очільник області зазначив, що за кілька місяців діяльність із незаконними рубками мусить бути припинена, адже із наступного року буде створено мобільні групи, які чітко моніторитимуть це питання.

Відтак, ця тема набула продовження на апаратній нараді 13 серпня.

Зокрема, як пишуть Варіанти, на цій нараді "громадський активіст Орест Кулинич, заявив, що у незаконній вирубці лісів на Львівщині винні не чорні лісоруби, а посадові особи, керівники Державної екологічної інспекції у Львівській області та працівники лісгоспів.

"Як показує статистика матеріалів кримінальних проваджень, це є працівники Дрогобицького, Буського, Стрийського лісгоспу", – запевнив він.

Кулинич також нагадав про обшуки 2016 року в управлінні лісового господарства та директорів лісгоспів Львівщини.

"В результаті проведених обшуків тоді знайшли банківські картки офшорних зон Кіпру та Віргінських островів, на які акумулювали десятки мільйонів доларів від злочинного експорту лісу", – заявив активіст.

В свою чергу, інший активіст звинуватив Кулинича в корупційних діях та кришуванні вирубки лісу в Буському районі.

"Пан Кулинич, який є прибічником Майбороди, хоче повернутися до того, чим займався до 2014 року – кришувати вирубку лісі", – зазначив він.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський відмовився в будь-який спосіб коментувати ці факти.

Додамо, що у себе на ФБ Маркіян Мальський якось написав:  "Давайте порадимось!  Теза: незаконних рубок на Львівщині лісу немає! Чому? Бо незаконні узаконені! 1 млн 200 тисяч куб. лісів офіційно вирубуються на Львівщині на рік. Це дозволена квота. Вдумайтесь!

А от з цих 1 млн 200 тисяч куб. м велика частина «хворі», «неякісні», «висохлі», «зламані» дерева! І ціна на них мізерна! Вони ж бо тільки на дрова! А чи це так? Непрофесіонал не визначить «на око», яке дерево яке та і ніхто за спиною лісорубів не стоїть. Потрібно систему контролю за визначенням сорту деревини! Закликаю майбутніх народних депутатів України до зміни законодавства в цьому напрямку. Ну і питання яким чином така висока квота встановлювалась?".

Також очільник області серед  конкретних дії у цьому напрямі розглядав варіант - ліцензування дяльності пилорам.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: