• Головна
  • Новини
  • 1 млн 200 тис. куб. ліс офіційно вирубуються на Львівщині на рік. Вдумайтесь! - Мальський

25.07.2019, 08:21

1 млн 200 тис. куб. ліс офіційно вирубуються на Львівщині на рік. Вдумайтесь! - Мальський

"Давайте порадимось!  Теза: незаконних рубок на Львівщині лісу немає! Чому? Бо незаконні узаконені! 1 млн 200 тисяч куб. лісів офіційно вирубуються на Львівщині на рік. Це дозволена квота. Вдумайтесь!"

Про це написав голова Львівської ОДА Маркіян Мальський на своїй сторінці у ФБ. 

Маркіян Мальський:  "Давайте порадимось!  Теза: незаконних рубок на Львівщині лісу немає! Чому? Бо незаконні узаконені! 1 млн 200 тисяч куб. лісів офіційно вирубуються на Львівщині на рік. Це дозволена квота. Вдумайтесь!

А от з цих 1 млн 200 тисяч куб. м велика частина «хворі», «неякісні», «висохлі», «зламані» дерева! І ціна на них мізерна! Вони ж бо тільки на дрова! А чи це так? Непрофесіонал не визначить «на око», яке дерево яке та і ніхто за спиною лісорубів не стоїть. Потрібно систему контролю за визначенням сорту деревини! Закликаю майбутніх народних депутатів України до зміни законодавства в цьому напрямку. Ну і питання яким чином така висока квота встановлювалась?"

Цікаво, що в обговорені під цим постом є такі коментарі: 

Olesia Litvinova Markiyan Malskyy: "Шановний пане Мальський, писала Вам у ПП з цього приводу. В Україні працює Система Електронного обліку деревини, за допомогою якої, зокрема, можна виявити і маніпуляції із сортністю і відстежити на якому етапі така маніпуляція відбулася і хто (ПІБ) за це відповідальний".

Olesia Litvinova: "Квота 1,2 млн не є великою для регіону. Порівняйте такі дані в масштабі трьох країн: Україна, Німеччина і Польща мають однакову площу лісів, приблизно 11 млн га. Квота в Україні - близько 20 млн м3, Польща - 40 млн м3, Німеччина - 57 млн м3. Тобто питання не в квоті, а в контрольованості і відсутності тіньового обігу. Це можна зробити впровадивши повноцінно ЕОД, а також провівши інвентаризацію лісів сучасними методами".

Як відомо голова Львівської ОДА Марякіян Мальський поставив перед собою і перед усіма дотичними службами та структурами завдання відповідально реагувати на незаконні рубки та вирішити питання зі знищенням лісів у найкоротші терміни. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: