• Головна
  • Новини
  • Львівська обласна рада провалила голосування за заборону розпродажу української землі: імена торгашів

28.04.2021, 09:58

Львівська обласна рада провалила голосування за заборону розпродажу української землі: імена торгашів

Учора, 27 квітня, Львівська обласна рада не спромоглась підтримала звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо заборони продажу державних земель сільськогосподарського призначення. Ініціатором звернення виступили депутати ВО "Батьківщина". Влада організувала все так, що забракло 4 голоси.

Від «Європейської Солідарності» за було 17 голосів. При цьому депутат від цієї ж фракції, ексголова Львівської обласної ради Олександр Ганущин демонстративно утримався.  Із 28 депутатів фракції 7 не було на сесії. 

Фракція «Самопоміч»: Тетяна Письменна утрималась, Олександр Кобзарев – не голосував, а 5 депутатів із 9 узагалі не було на сесії. 2 голоси – «за»

Пропрезидентська партія «Слуга народу» не дала жодного голосу «за»: Анатолій Дейнека, Максим Козицький, Роман Фединяк, Юрій Холод обрали позицію «не голосувати», а Наталія Іванченко та Олександр Тіщенко – утримались. Із 6 депутатів фракції трьох не було. Жодного голосу – «за».  

Фракція партії «Голос»: Роксолана Вороновська, Іванна Герус та Роман Дмитришин – не голосували. Із 7 депутатів фракції 3 не було. 1 голос – «за».

Фракція ПП «За майбутнє»: Тетяна Бей – не голосувала. Із 6 депутатів фракції 2 не було. № голоси – «за».

«Українська галицька партія»: Віталій Андрейко, Юрій Фольварочний, Тарас Чолій, Іван Щурко – усі утримались. Із 6 депутатів фракції 1 не було. 1 голос– «за».

Усі присутні на сесії депутати ВО «Батьківщина», Народного руху України та ВО «Свобода»  проголосували «за». Але «Батьківщинна» - «за» проголосували всі 7 депутатів фракції, Народний рух України – із 6 депутатів 3 не було, «Свобода» - із 6 депутатів 1 не було.

Загальний підсумок голосування такий: «за» - З9, «проти» - 0, «утрималось» - 11, «не голосувало» - 9, не було присутніх – 25 депутатів, усього рада налічує 84 депутати.

Щоб звернення набуло законної сили забракло 4 голосів.   

Подаємо текст звернення.

«ЗВЕРНЕННЯ депутатів Львівської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо заборони розпродажу земель сільськогосподарського призначення та проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з цього питання

В Україні продовжується війна з підступним і безжальним ворогом зі Сходу. Наші Герої, солдати і офіцери, моряки і капітани, ціною свої власної крови, бережуть нашу українську землю від іноземних загарбників. Але влада вирішила в цей важкий і відповідальний для України час, почати розпродаж української землі.

Відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні є глобальним та болючим питанням і точно не на часі.

На жаль, закон про ринок землі, який ухвалила Верховна Рада України, абсолютно ігнорує позиції власника – українського народу. З допомогою цього закону, який набирає чинності з 1 липня 2021 року, нинішнє й наступні покоління українців фактично позбавлені права не тільки на свої чорноземи, а й на свою країну. А, враховуючи бойові дії на Сході України, при відкритті ринку землі є ризик втрати територій.

 Україна не готова до ринку землі ні у правовому, ні в економічному сенсі оскільки немає механізмів формування ціни на землю та немає правил реалізації програми пільгового кредитування малих фермерських господарств.

Проаналізувавши багаточисельні звернення громадян Львівщини і особливо тих громадян - фермерів, для яких ця земля є годувальницею, ми заявляємо, що Україна не готова до запровадження обігу земель сільськогосподарського призначення, для яких і має запрацювати цей ринок.

Питання продажу землі повинні вирішувати громадяни на всеукраїнському референдумі. Необхідно чітко прописати, аби пріоритет на придбання землі був у людей, які живуть та працюють на цій землі, а не у великих іноземних корпорацій. Нинішній недолугий законопроєкт треба змінювати негайно, поки ми не втратили найголовніший скарб нації.

Згідно зі статтею 13 Конституції України, земля та її надра в межах території України є об’єктами права власності українського народу. Таким чином, питання продажу сільськогосподарських земель – виключно справа референдуму. А відтак необхідно якнайшвидше розпочати широке, публічне, суспільне обговорення щодо впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Українці самостійно повинні вирішити, чи погоджуються вони продавати сільськогосподарську землю.

Враховуючи розрахунки і застереження вітчизняних науковців та з метою запобігання наростання хвилі незадоволення та посилення масових протестних рухів стосовно протидії запровадженню ринку земель сільськогосподарського призначення, звертаємося до Вас з проханням відтермінувати дату введення в дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення №552-ІХ» та дозволити його запровадити лише після проведення і позитивного рішення Всеукраїнського референдуму з цього питання.

Закликаємо представників усіх демократичних сил до мобілізації у питанні захисту української землі від її продажу з молотка і долучитись до організації всенародного референдуму де буде поставлене одне питання – ЗАБОРОНА РОЗПРОДАЖІ УКРАЇНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ЗЕМЛІ».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: