• Головна
  • Новини
  • Львівська лікарня замовила респіратори за ціною вдвічі вищою від ринкової

06.08.2020, 12:10

Львівська лікарня замовила респіратори за ціною вдвічі вищою від ринкової

«8-а міська клінічна лікарня Львова» 31 липня підписала дві угоди на закупівлю респіраторів – в обох випадках ціни, порівняно з іншими бюджетними замовленнями, завищено вдвічі.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Перша угода на 55 тис. грн із ТОВ «Зайдекс уа» на придбання однієї тисячі респіраторів за 55 грн за одиницю, що майже вдвічі більше, ніж їх вартість на ринку. За договором замовлять респіратори моделі Respy 212. Це модель із клапаном і рівнем захисту FFP2. Респіратори такої моделі продають по 20-30 грн за штуку. До прикладу, у компанії НВП «Стандарт», яка випускає модель Respy 212 зазначили, що працюють під замовлення. І готові поставити одну тисячу респіраторів по 29 грн за штуку.

Раніше лікарня вже підписувала аналогічний договір із компанію «Зайдекс уа» – у  червні поточного року. Тоді також сума замовлення становила 55 тис. грн за тисячу респіраторів.

Бюджетні замовники в Україні не часто замовляють респіратори такого класу та такої моделі, при цьому зі значною різницею у ціні. Наприклад, Врадіївська районна лікарня (Миколаївська область) замовила у березні такий товар по 80 грн за одиницю, водночас Дпіпровський департамент охорони здоров’я – по 11,7 грн.

Лікарня також уклала угоду з ТОВ «Аптека №44» на постачання різних засобів індивідуального захисту. Серед яких замовили і респіратори БУК-3К із рівнем захисту FFP3 по 60 грн за одиницю. Такі респіратори нещодавно замовляли у Івано-Франківській області лікарні у Косові та Калуші та купили їх по 35 грн за одиницю. Саме за такою вартістю їх продає виробник.

ТОВ «Зайдекс уа» зареєстроване у 2017 році і, за інформацією на сайті компанії, фірма спеціалізується на імпорті фармацевтичних препаратів і є дочірнею компанією міжнародного підприємства Zydex. Власницями ТОВ «Зайдекс уа» є Олеся Резнікова та Надія Вовк.

З початку 2020 року фірма отримала 26 держзамовлень на 10,1 млн грн. Усюди, окрім 8-лікарні, фірма постачала фармацевтичну продукцію.

ТОВ «Аптека №44» зареєстроване у Львові, а директором та основним бенефіціарним власником (64,9% від статутного капіталу) є Іван Худзік. Товариство підписала 107 контрактів на 15,6 млн грн, серед яких переважна більшість також фармацевтична продукція.

«Наші гроші. Львів» намагались отримати коментарі від постачальників та лікарні за телефонами, а також надіслали звернення на електронні адреси, однак наразі жодної відповіді не було отримали.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: