• Головна
  • Новини
  • Круїзний лайнер церкви Саєнтології ізолювали через кір

03.05.2019, 23:33

Круїзний лайнер церкви Саєнтології ізолювали через кір

Медичні чиновники на карибському острові Сент-Люсія ізолювали круїзне судно після виявлення випадку захворювання на кір на борту.

Пізніше судно було повністю заблоковано, щоб запобігти можливому розповсюдженню надзвичайно заразного захворювання, пише Новоє Врємя з посиланням на Science Alert.

"Нікому не дозволили покинути корабель. Через ризик потенційної інфекції, не тільки від підтвердженого випадку захворювання на кір, а й від інших осіб, які можуть бути на кораблі в той час, ми вважаємо за доцільне ухвалити рішення не дозволяти будь-кому висадитися", - йдеться в заяві головного санітарного лікаря країни Фредерікса Джеймса.

Справа в тому, що острів уникнув спалахів захворювання: випадків кору на місцевому рівні не було з 1990 року. Але в той же час кількість випадків захворювання на кір продовжує зростати в Сполучених Штатах та інших країнах, звідки на Сент-Люсію їдуть туристи.

На карантинному судні перебувають близько 300 пасажирів, але підтверджений випадок кору зафіксовано у жінки, члена екіпажу. Чиновники охорони здоров'я не назвали круїзне судно, але сержант берегової охорони Сент-Люсії сказав, що це судно Freewinds, 440-футовий (134-метровий) корабель, який належить Церкви Саєнтології.

На веб-сайті MarineTraffic.com по відстеженню кораблів показаний Freewinds - єдине зареєстроване пасажирське судно з такою назвою - пришвартоване в порту Сент-Люсії. Фотографії цього судна відповідають фотографіям на сайті Церкви Саєнтології.

Організація називає Freewinds "абсолютно особливим місцем". Для саєнтолога посадка на корабель є "найзначнішим духовним досягненням в його житті і несе з собою повне усвідомлення його безсмертя".

В інтерв'ю сайту Beliefnet лідер саєнтологів Джон Кармайкл говорив, що в організації немає офіційних правил щодо щеплень.

"Саєнтологи - досить незалежні люди, хоча я вам скажу так: вони, як правило, проводять трохи більше досліджень, можливо, про вплив різних медичних процедур або чогось ще. Вони приймають свої власні рішення, але це не ті рішення, на які церква намагається вплинути", - сказав Кармайкл.

Проте, видання Hollywood Reporter пише, що "помітна кількість людей, які відмовляються від щеплень, є саентологами".

Фото - Mary-Austin & Scott / Wikimedia

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: