01.07.2019, 18:49

Hubble сфотографував галактику "квітучої троянди"

Вчені за допомогою телескопа Hubble одержали знімок галактики NGC 972. Як зазначають дослідники, спіральна галактика відрізняється безліччю областей зореутворення, схожих на квітучі троянди.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Spacetelescope. 

Помаранчево-рожеве світіння створюється, коли водень реагує на інтенсивне світло, що протікає назовні від сусідніх новонароджених зірок; ці яскраві плями можна побачити на тлі темних, заплутаних потоків космічного пилу.

Астрономи шукають ці ознаки формування зірок, коли вони вивчають галактики по всьому космосу, оскільки швидкість формування зірок, місцеположення і історії дають критичні підказки про те, як ці колосальні колекції газу і пилу розвивалися з часом. Нові покоління зірок впливають  - і також, у свою чергу, під впливом - більш широких сил і факторів, які формують галактики по всьому Всесвіту, такі як гравітація, радіація, речовина і темна матерія.

Німецько-британський астроном Вільям Гершель є автором відкриття NGC 972 в 1784 році. З того часу астрономи виміряли його відстань, знаходячи його трохи менше 70 мільйонів світлових років.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: