20.07.2021, 17:39

Мільярдер Безос полетів у космос. Відео

Компанія Blue Origin запустила перший пілотований суборбітальний політ ракетної системи New Shepard з американським мільярдером Джеффом Безосом, а також трьома космічними туристами на борту.

Старт ракети був запланований на 8-му ранку 20 липня за місцевим часом з об'єкта Launch Site One у Техасі (о 16-й за Києвом), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Компанія Blue Origin транслює підготовку, старт та всі інші етапи туристичного польоту в космос на офіційному вебсайті та на офіційному YouTube каналі.

«Профіль польоту New Shepard розрахований приблизно на 11 хвилин від запуску до посадки капсули. Астронавти відчуватимуть невагомість упродовж трьох-чотирьох хвилин і подорожуватимуть над лінією Кармана, міжнародно визнаною межею космосу», - зазначається у твітер-повідомленні кампанії Blue Origin перед стартом.

Космічний політ приурочений до чергової річниці першої висадки американських астронавтів на Місяць, що є символічним особисто для Безоса, який з п’яти років мріяв побувати в космосі. Крім того, назва ракетоносія New Shepard походить від прізвища астронавта Алана Шепарда, який здійснив перший суборбітальний політ у травні 1961 року.

Разом з Безосом у капсулі перебуватимуть три пасажири: його брат Марк Безос, 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, а також 18-річний Олівер Деймен – випускник школи з Нідерландів. Таким чином, цей політ має стати двічі «рекордним» - за віком наймолодшого й найстаршого астронавтів, які підніматимуться в космос.

Очікується, що апарат New Sheppard доставить астронавтів на висоту близько 100 кілометрів, яка вважається умовним кордоном космосу.

Як повідомляв Укрінформ, трохи більше як тиждень тому приблизно на цій висоті вже побували перші космічні туристи на кораблі Virgin Galactic разом із засновником цієї компанії мільярдером Річардом Бренсоном. Тоді ракетоплан VSS Unity підняв космічний апарат на висоту близько 15-20 кілометрів. Потім запустилися двигуни пілотованого модуля, який доставив екіпаж на суборбітальну висоту близько 80-90 км, яку вчені вважають кордоном між атмосферою і космосом.

Політ космічних туристів на чолі з Безосом на New Shepard відрізнятиметься від Virgin Galactic. Цього разу – на відміну від пілотованого модуля, схожого на літак, запускатиметься класична капсула, яку виводитиме у космос ракетоносій. Вона не розганятиметься до космічної швидкості, щоб вийти на орбіту Землі, й повернеться на Землю на парашуті.

Джефф Безос є американським підприємцем, засновником компанії Amazon, Blue Origin, володарем видавничого дому The Washington Post. У 2017 році він був визнаний найбагатшою людиною світу за версією журналу Forbes.

Фото - Blue Origin

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: