• Головна
  • Новини
  • Голова податкової вбачає у переказах заробітчан – головний «резерв» для бюджету. Олігархи – на другому місці

24.10.2020, 10:22

Голова податкової вбачає у переказах заробітчан – головний «резерв» для бюджету. Олігархи – на другому місці

В Україні є декілька резервів податкових надходжень, зокрема — $12 млрд, які надходять від українців, які виїхали працювати за кордон.

Про це в інтерв'ю журналу НВ розповів глава Державної податкової служби Олексій Любченко.

«Перший резерв — це $12 млрд, які надходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці $12 млрд надходять в Україну, з них 11 млрд, але гривень, тобто в 30 разів менше, — задекларовані. Там 100% мають всі подати декларацію», — сказав він.

Любченко при цьому підкреслив, що на даний момент не розглядає малий бізнес і ФОП як джерело податкових надходжень. «Я не хочу направляти систему ось туди, тому що це шлях в нікуди на цьому етапі», — заявив глава ДПС.

Любченко також наголосив на проблемі з виведенням капіталів із України: «І є товариші, які за цей же час виводять на рік ті ж гроші, тільки за кордон. Тобто, за три роки $22 млрд виведено грошей», — сказав він.

І, нарешті, ще одним джерелом податкових надходжень Любченко назвав реалізацію плану BEPS (Base Erosion and Profit Shifting, — план дій ОЕСР з протидії втечі бізнесу від податків за допомогою виведення прибутку і розмивання бази оподаткування, — Ред.): «Ще на $90 млрд ми бачимо операції, які підлягають контролю згідно з законом. Там нам треба займатися через міжнародне оподаткування. Ось там і будемо займатися. І під це ми розбудовуємо у межах єдиної юрособи всю нашу концепцію адміністрування. Тому у мене зараз великий виклик — створити підрозділ осіб на 30. Знайти тих людей, які розуміють трансферне ціноутворення, вміють виявляти і руйнувати схеми, розуміють взагалі, що це таке», — додав глава ДПС.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: