• Головна
  • Новини
  • Глава МВС Естонії запропонував скасувати безвіз для України

11.09.2019, 21:40

Глава МВС Естонії запропонував скасувати безвіз для України

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме доручив юристам вивчити можливість скасування безвізового режиму для громадян України з огляду на те, що посилився міграційний потік.

Про це повідомляється на інформпорталі партії Консервативної народної партії (EKRE), яку очолює Хельме, пише Укрінформ.

«Через наше географічного положення та історичну спадщину міграційний тиск зі сходу стає все більш і більш цілеспрямованим, особливо у випадку з Україною. Ми повинні ставитися до цього дуже серйозно, і я вже попросив юристів трохи заглибитися в це питання - чи можемо ми в односторонньому порядку скасувати безвізовий режим з Україною», - сказав Хельме.

Він планує вийти з відповідною ініціативою в парламент вже цієї осені.

Хельме додав, що він також працює над скасуванням імміграційних пільг і зміною існуючих правил роботи зі структурами, що запрошують на роботу тимчасових робітників.

На думку Хельме до Естонії приїжджають «не так українці, як ... гомо совєтікус».

Втім, глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу розкритикував ініціативу Хельме.

«Одностороннє скасування короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумне і юридично неможливе. Крім виконання Україною об'єктивних умов, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам у підтримці інтеграції України до Євросоюзу», - заявив він.

Рейнсалу також нагадав, що для роботи в Естонії громадянам України потрібно мати робочу візу, і більшість з них її мають. А ось запобіганням окремих зловживань, пов'язаних із візовими порушеннями, повинна займатися поліція, і тут треба навести порядок, підкреслив міністр закордонних справ.

Віцеголова комісії із закордонних справ Рійгікогу (Парламенту Естонії) Марко Міхкельсон також вкрай негативно висловився про ідею Хельме, оскільки вважає, що «від системи безвізових відносин Естонія завжди більше виграє, ніж втрачає». І Україна при цьому не є проблемою незаконної імміграції.

«Не будемо забувати, що Україна і за нас бореться проти російської агресії. За останні 24 години на фронті було поранено шістьох українських солдат», - резюмував Міхкельсон.

Як повідомлялося, 6 квітня 2017 року Європейський парламент 521 голосом підтримав надання безвізового режиму Україні, а 26 квітня посли держав-членів Європейського Союзу підтримали рішення Європарламенту.

11 червня 2017 року безвізовий режим для українців почав працювати. З початку введення безвізового режиму понад 2,5 млн громадян України скористалися спрощеним порядком поїздок до Європи.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: