• Головна
  • Новини
  • Ганущин через незнання регламенту не зміг звільнити Гірняка

24.09.2019, 18:14

Ганущин через незнання регламенту не зміг звільнити Гірняка

Сьогодні, 24 вересня, Львівська обласна рада, яка зібралась на позачергову сесію, навіть з другої спроби не спромоглася проголосувати за відставку заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка. Через незнання регламенту, про який згадали на 5 рік каденції.

Отже, нинішнє засідання обласної ради виявилось вельми напруженим. До обіду депутати під тиском активістів, які заблокували трибуну, ухвалили таки звернення до генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та голови Нацполіції. Звернення з вимогою звільнити начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковника поліції Василя Віконського.

Мовляв, він несе персональну відповідальність за силовий розгін протесту на залізничній станції "Соснівка", який вчинили 21 вересня цього року працівники підрозділів Національної поліції. Йдеться про блоквання вагонів із російським вугіллям, котрі прибули на Центральну збагачувальну фабрику «Червоноградська», що в Соснівці.

Звернення депутати ухвалили з другої спроби. Перший варіант передбачав тимчасове відсторонення головного поліцейського області від посади на час розслідування, однак блокування трибуни переконало депутатів, що вони помилились. Особливо тут помилився Олександр Ганущин. Це був не його день.  

Власне, позачергова сесія явно йшла не за тим сценарієм, який, вочевидь, планував голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, головний ініціатор відставки  свого заступника, а тепер - жорсткого політичного опонента Володимира Гірняка. Заодно мали звільнити, нагадаємо, і першого заступника голови ради Андрія Білоуса.    

Відтак, по обіді нарешті почалось таємне голосування бюлетенями. І от, коли вже всі чекали на вердикт лічильної комісії, раптом голова комісії, не оприлюднюючи результатів таємного голосування, заявив, що на бюлетенях для голосування «не було підпису», тому воно недійсне. І попросив депутатів проголосуваити ще раз.

Залом прокотився нервовий сміх. Тим часом Володимр Гірняк наговорював коментар на телекамери, посилаючись на норми регламенту.

Далі всі чекали, як комісія підготує нові бюлетені. Але в скорім часі виявилось, що Володимир Гірняк повідомив журналістам і про те, що під час таємного голосування кожен депутат  має показати депутатське посвідчення. Це також норма регламенту.

Тут Олександр Ганущив все збагнув. Він припинив маятниковий рух залою, сів за трибуну і заговорив до мікрофона. Значить, ми ніколи цієї норми регламенту не дотримувались, але коли так, то хай буде так. І голова ради сказав, що треба призупинити розгляд питання про відставку Володимира Гірняка. Воно буде дорозглянуто наступного засідання позачергової сесії. Дата буде повідомлена пізніше.

При цьому голова ради попросив депутатів прихопити із собою депутатські посвідчення. У цю мить хтось із народних обранців поцікавився у депутата Михайла Гички - що за посвідчення? Ось таке - Михайло Гичка витягнув з внутрішньої кишені маринарки маленьку посвідку, що врочисто виблискувала під яскравим світлом сесійної зали.               

Потім депутати швидко проголосували за свої заяви і звернення, і позачергову сесію закрили. 

Читайте також Ганущину може забракнути сили, щоб звільнити Гірняка та Білоуса     

Але перед цим голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин дав доручення обслузі ради, щоб до наступного засідання надрукували посвідченння всіх депутатів. Про всяк випадок.

Метрику, атестат про середню освіту, диплом, свідоцтво про одруження і довідку від лікаря - візьміть все - такий був вираз на обличчі Олександра Ганущина. "Всі за парти, вчити регламент", - промовляла постава Володимира Гірняка.

Також подаємо витяг зі статті 70 Регламенту Львівської обласної ради. 

"Таємне голосування проводиться бюлетенями для таємного голосування.

         6. Бюлетені для таємного голосування з питань, які поставлені на голосування, виготовляються в необхідній кількості під контролем лічильної комісії за встановленою нею формою. У бюлетені для таємного голосування зазначається мета таємного голосування. За пропозицією голови засідання питання щодо затвердження форми бюлетеня для таємного голосування може бути внесене на розгляд сесії обласної ради.

         7. У бюлетень для таємного голосування вносяться всі кандидатури або питання, схвалені радою. Цей список голова засідання передає лічильній комісії. Кандидати на посаду, з дотриманням черговості подання їх кандидатур, мають право виступити на пленарному засіданні з доповідями щодо програм своєї майбутньої діяльності.

         8. Час, місце та порядок проведення голосування визначається лічильною комісією, про що вона повідомляє депутатів. Лічильна комісія перед початком голосування перевіряє наявність кабін (приміщення чи окремо стоячої відгородженої трибуни) для таємного голосування, опломбовує скриньку для таємного голосування та забезпечує всі необхідні умови з метою дотримання таємниці голосування.

         9. Кожному депутатові, після подання ним посвідчення та проставлення особистого підпису в реєстрі про отримання бюлетеня,  лічильна комісія видає один бюлетень для таємного голосування. Бюлетені видаються безпосередньо біля кабін (приміщення чи окремо стоячої відгородженої трибуни) для таємного голосування".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: