• Головна
  • Новини
  • Під час сесії Львівської обласної ради стався скандал: оголошено перерву

21.12.2021, 10:59

Під час сесії Львівської обласної ради стався скандал: оголошено перерву

Сьогодні, 21 грудня, під час сесії Львівської обласної ради стався скандал: оголошено перерву. Депутат Олег Панькевич підійшов до президії і жбурнув у неї паперовими проектами рішень, які були зняті з порядку денного.

Про це повідомив журналіст WN.

Депутати саме вносили зміни у порядок денний. При цьому замість раніше запропонованих питань подавались проекти рішень, з якими депутати фізично не могли ознайомитись, оскільки вони, ці проекти рішень, були ухвалені тільки учора, а то й цієї ночі. Так міняти порядок денний - це порушення Закону про доступ до публічної інформації і Регламенту обласної ради, відповідно до якого проект рішення має бути оприлюднений, зокрема, на сайті ради за 10 днів.  

Читай також Сьогодні Львівська облрада спробує поділити 6,2 млрд грн - бюджет на 2022 рік

Отже, Олег Панькевич під час емоційного виступу з місця наголосив, що так не можна організовувати роботу ради. Відтак, голова обласної ради Ірина Гримак відреагувала, що Олега Панькевича не було на засіданні голів фракцій і поставила на голосування його зауваження. Депутати не підтримали. Далі Ірина Гримак мала намір продовжити розгляд порядку денного, але тут  Олег Панькевич підійшов до столу президії і рвучко метнув оберемком паперів. Головний удар прийняв заступник голови ради Юрій Холод, який, власне, і зачитував пропоновані зміни до порядку денного. Потім почалася гостра суперечка, до президії підбігли інші депутати, мало не дійшло до шарпанини, відтак, голова облради оголосила перерву.   

Згодом роботу було відновлено. Бюджетні питання порядку денного були тотально замінені на проекти рішень, що були датовані учарашнім числом - 20 грудня.              

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: