• Головна
  • Новини
  • Формула Штайнмаєра - загроза для України, - польський експерт

02.10.2019, 08:24

Формула Штайнмаєра - загроза для України, - польський експерт

“Формула Штайнмаєра” відкриває можливість для проведення на окупованих територіях місцевих виборів, які насправді не будуть демократичними, але Захід, аби закрити для себе “українське питання” і зняти санкції з Росії, погодиться визнати їх такими.

На цьому у Варшаві під час публічної дискусії на тему “Український гамбіт: надії та загрози президентства Зеленського” наголосила директор Форуму ідей фундації Баторія, ексзаступник глави МЗС Польщі, колишній посол Польщі в Росії Катажина Пелчинська-Наленч, - пише Укрінформ.

“Я завжди стверджувала, що Мінські домовленості є інструментом діалогу, і їх ніколи не потрібно імплементовувати, оскільки вони є загрозою для України. Їх імплементація, зокрема і за “формулою Штайнмаєера”, яка нібито передбачає певні запобіжники, стає все більше небезпечною, оскільки є згодою Європи на те, що вона не повинна дотримуватися певних стандартів, що можна на ці стандарти, навіть в Європі, закрити очі”, - заявила Пелчинська-Наленч.

На її переконання, Європа може на це піти заради “закриття фронту” в Україні, із зазначенням, що там відносний спокій, а згодом і відмовитися від санкцій проти Росії.

“Таке мислення може призвести до того, що недемократичні чи напівдемократичні вибори на окупованих територіях України визнаються Заходом повністю демократичними”,- констатувала польський експерт.

Читайте також: Геращенко: Зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших умовах

Колишній посол Польщі в Росії зауважила, що на Заході є значні очікування, на “закриття українського питання”, оскільки у світі є багато інших викликів, на які потрібно реагувати.

Як відомо, Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у вівторок заявив, що Україна відповіла на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка і погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: