• Головна
  • Новини
  • Евакуація українців з Уханя обійшлася бюджету в 4,5 млн грн

02.03.2020, 19:15

Евакуація українців з Уханя обійшлася бюджету в 4,5 млн грн

На евакуацію українців та членів їхніх сімей з китайського міста Ухань, яка відбулася 20 лютого, з бюджету України виділили 4,5 мільйона гривень.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури у відповідь на запит hromadske.

«…було виділено 4500 тис. гривень (4,5 млн грн — ред.) для здійснення евакуації громадян України та членів їх сімей із зони поширення коронавірусу 2019-nCoV на території Китайської Народної Республіки (м. Ухань)», — йдеться в документі.

Там уточнили, що кошти відомству виділили з резервного фонду бюджету відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 5 лютого.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначалося, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

Евакуйованих разом з екіпажем літака та медиками, які були на борту літака, яким евакуювали людей, привезли до медичного центру в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Місцеві жителі увесь день блокували дорогу, аби не пропустити автобуси з евакуйованими, та вимагали не розміщувати їх у місцевому медзакладі. Втім, коли автобуси під'їхали. правоохоронці відтіснили їх та звільнили дорогу.

Проте не обійшлося без сутичок: агресивно налаштовані люди кидали каміння як в правоохоронців, так і в автобуси з евакуйованими українцями й іноземцями. Також один з чоловіків намагався наїхати на поліціянтів автомобілем, а одному з правоохоронців каменем проломили голову. Загалом постраждали 9 правоохоронців та один цивільний. Поліція порушила 5 кримінальних справ.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: