• Головна
  • Новини
  • Епіфаній: Росія вимагає, щоб ми самі руйнували православні храми в Криму

08.01.2021, 20:16

Епіфаній: Росія вимагає, щоб ми самі руйнували православні храми в Криму

Російська Федерація вимагає від Православної церкви України власними руками руйнувати православні храми в Криму. Чинна влада Росії – гірше більшовиків

Про це повідомив Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у ток-шоу “Червона лінія з Сергієм Висоцьким” на Еспресо.TV.

“Зараз дуже складна ситуація на окупованих територіях: окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму. Ситуація складна як у Криму, так і на Донбасі. Вона певною мірою відрізняється, бо в Криму останній час є намагання знищити повністю присутність Православної церкви України. У нас відбирають центральний кафедральний собор. У певних місцях намагаються згідно судових приписів зносити храми”, – повідомив глава Православної церкви України.

На уточнення Сергія Висоцького, що чинна влада Російської Федерації діє як більшовики, митрополит Епіфаній додав: "Гірше, ніж більшовики, тому що вони самі руйнували храми. А зараз вони приймають рішення, щоб ми самостійно, власними руками знесли храм, який був побудований. Є такі приписи судів Російської Федерації про знесення храмів".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: