• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній взяв участь у щорічній прощі до урочища Заглина

14.09.2021, 10:13

Митрополит Епіфаній взяв участь у щорічній прощі до урочища Заглина

Учора, 13 вересня, в день свята Покладення Пояса Пресвятої Богородиці відбулася щорічна Всеукраїнська проща до місця чудесного явлення Пресвятої Богородиці в урочище Заглина поблизу села Монастирок Львівського району, яку очолив Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Епіфаній у співслужінні архієреїв та духовенства УПЦ (ПЦУ).

Після закінчення богослужіння Блаженніший Митрополит Епіфаній  заклав дерев'яний хрест на місці, де зведуть храм Покладення Пояса Божої Матері.

Заглина  частина села Монастирок Львівського району. Відоме чудотворним джерелом, де, за легендою, у XVII столітті об’явилася Матір Божа. Є місцем паломництва. У 1872 році єпископ Іван Ступницький надав джерелу у Заглині статус відпустового місця і 13 вересня тут щорічно святкують празник Положення пояса Пречистої Діви Марії.

На мiсцi явлення встановлено статую Дiви Марії з поясом в руках. У 2006 роцi бiля пiднiжжя статуї вмонтовано капсулу з голгофською землею, привезеною прочанином iз Єрусалима. На мiсцi джерела споруджено капличку та басейн-купiль, посерединi якого – Хрест.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: