• Головна
  • Новини
  • Десятки громад та монастирі у різних регіонах вже перейшли до ПЦУ

26.03.2022, 17:37

Десятки громад та монастирі у різних регіонах вже перейшли до ПЦУ

Десятки громад та низка монастирів у різних областях України вже добровільно долучилися до Православної церкви України.

Про це повідомив предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній, передає Громадське.

«[Вони] добровільно і усвідомлено виконали свій канонічний обов’язок і послідували Томосу про автокефалію, зробивши вибір на користь Церкви і України. Двері Православної Церкви України та наші серця відкриті для всіх!», ㅡ написав він.

25 березня у ПЦУ повідомляли, що за місяць повномасштабної війни рф проти України до складу Православної Церкви України з Московського Патріархату офіційно перейшли вже 28 громад: на Львівщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Закарпатті, Тернопільщині, Рівненщині, Волині, Київщині, Черкащині.

«Ми впевнені, що це лише початок, і у багатьох священнослужителів та вірян "відкриються очі", зокрема й у тих, хто до цього часу ще перебуває в омані та в московському підпорядкуванні, маючи за свого патріарха особу, яка нині благословляє російських воїнів на каїнову війну. Настав час зробити вибір  совістю і серцем: ви на боці агресора, безжального вбивці мирного населення чи на боці рідної вам землі, її людей, її Церкви?», ㅡ йдеться у повідомленні.

Для громад, які вирішили розірвати будь-які стосунки з Московським патріархатом та приєднатися до помісної ПЦУ, Священний Синод ухвалив рішення про порядок прийняття.

Тож ПЦУ закликає архієреїв, духовенство, монастирі та релігійні громади УПЦ МП «послідувати Томосу про автокефалію ПЦУ та увійти в канонічне єднання з Православною церквою України». Там запевняють, що єпархії, які вирішать приєднатися, зберігатимуть свою структуру як єпархії ПЦУ. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: