25.09.2019, 12:12

Банк Ахметова одержав право зберігати готівку НБУ

АТ "ПУМБ" став четвертим уповноваженим банком зі зберігання запасів готівки Національного банку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Акціонерне товариство “Перший Український Міжнародний Банк” (далі – АТ “ПУМБ”) стало четвертим банком, який зможе здійснювати операції із запасами готівки Національного банку України, а також забезпечуватиме банки в регіонах готівкою та прийматиме від них її надлишки та зношену", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення № 718-рш “Про надання Акціонерному товариству “Перший Український Міжнародний Банк” статусу уповноваженого банку” ухвалило Правління Національного банку України 23 вересня 2019 року.

Як відомо, Національний банк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки відповідно до низки критеріїв. АТ “ПУМБ” письмово звернувся до Національного банку про намір стати уповноваженим банком по зберіганню запасів готівки регулятора та надав необхідну інформацію. Зокрема, AT “ПУМБ” має 28-річний досвід роботи з організації касового обслуговування та 6-річний досвід роботи здійснення перевезення валютних цінностей та інкасації коштів з використанням найсучасніших технологій.

Таким чином, Національний банк продовжує делегувати банкам частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, у межах реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні. Це дасть можливість поступово перейти від частково делегованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: