10.02.2021, 09:35

Названі банки, які пройдуть оцінку стійкості

Всього Нацбанк проведе оцінку 30 банків, на які припадає 90% активів банківської системи.

Нацбанк в 2021 році відновить оцінку стійкості в 30 банках, на які припадає 90% активів банківської системи. Про це повідомляє прес-служба регулятора у вівторок, 9 лютого, передає Кореспондент.

Зокрема, банки, в яких проведуть стрес-тести, були відібрані за трьома критеріями: розмір активів, зважених на ризик, обсяг депозитів, залучених від домогосподарств і обсяг чистих кредитів, наданих домогосподарствам.

До переліку увійшли ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, Райффайзен банк Аваль, Сбербанк, Укрсиббанк, ОТП банк, Креді Агріколь Банк, ПроКредит банк, Кредобанк, Ідея банк, Правекс банк, ПУМБ, ТАСкомбанк, Універсал банк, банк Кредит Дніпро, Мегабанк, А-банк, МТБ банк, Індустріалбанк, Банк інвестицій і заощаджень, Акордбанк, банки Південний, Форвард, Львів, Альянс, Глобус і Схід.

За результатами оцінки стійкості для банків буде визначено необхідний рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного і основного капіталу.

"Подробиці макроекономічних сценаріїв і підходів до стрес-тестування в 2021 році будуть оприлюднені пізніше на сайті Національного банку", - сказано в повідомленні.

Фокусом нинішньої оцінки стійкості буде стан активів банків після проходження ними "гострої фази коронакризису". Особлива увага буде прикута до реструктурованих кредитів і якості оцінки вартості нерухомого майна.

Нагадаємо, що раніше в банках України знизилася частка проблемних кредитів. Держбанки виконали масштабну роботу з очищення портфелів від непрацюючих кредитів, кажуть в НБУ.

Також повідомлялося, що в Україні зріс обсяг безготівкових платежів. Більшість платежів в 2020 році відправили через Систему електронних платежів банки України та їхні філії. В середньому за день оброблялося майже 1,5 млн початкових платежів на суму 178 млрд грн.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: