• Головна
  • Новини
  • Банда українців грабувала будинки поляків, жорстоко катуючи мешканців

03.05.2019, 13:52

Банда українців грабувала будинки поляків, жорстоко катуючи мешканців

Троє українців незабаром постануть перед судом у польському Любліні. Вони входили до банди злочинців, що тероризувала мешканців Хелма та околиць.

Зловмисники проникали ночами до будинків поляків, катували їх, вимагаючи грошей. Найбільш жорстокому з бандитів заледве виповнилося 18 років, пише видання «Dziennik wschodni».

Вперше банда здійснила напад на будинок рік тому, у травні. Трапилося це у місцевості Охожа Колонія поблизу Хелма.

Мацей С. та його дружина Марта мешкали в будинку на околиці. Тієї фатальної ночі вони не замкнули вхідних дверей. Дружина спала на горі, а чоловік заснув у вітальні на першому поверсі. Його розбудив гавкіт собак.

Коли чоловік встав, на нього напали двоє. Він намагався чинити опір, але третій нападник приставив йому до живота вилку. Бандити кинули його на підлогу, зв’язали ноги, натягнули на голову наволочку і били. Зі спальні він чув крики своєї дружини. Він віддав бандитам близько 2 тисяч злотих.

Українці були переконані, що їхня жертва продає автомобілі, тому вимагали більше грошей. Вони затягнули його до ванни і занурювали голову у воду. Злочинці також запитали про зелений Subaru, але господар не мав такого авто. Нападники зрозуміли свою помилку, взяли готівку і втекли.

З’ясувалося, що на зеленому Subaru їздить друг родини, який побував у них вдома. Чоловік торгує з українцями.

Через кілька днів бандити знову напали. Марцін Ц. зі своєю партнеркою ночував у будинку батьків у Окшові. Він прокинувся і побачив, що хтось сліпить його ліхтариком. Чоловік отримав удар по скроні і втратив свідомість. Коли він отямився, то лежав на підлозі з мішком на голові. Нападники прикували його до батареї, били гумовим кийком по ступнях і погрожували відрізати пальці.

- Марціне, де гроші? - запитав один з катів. Через деякий час він повернувся з гарячою праскою. Він обпік стегна Марціна і так сильно його вдарив, що зламав ключицю.

Його спільники тим часом зв’язали і побили партнерку Марціна. Вони потягнули її за волосся у ванну і погрожували їй смертю. Жінка благала  їх не вбивати її. Бандити взяли золоті ланцюжки і 20 тисяч злотих. Вони також вкрали цінну колекцію монет і зброї, що належала батькові жертви. Втрати оцінили у понад 120 тисяч злотих.

Втретє бандити напали 20-21 червня в Хелмі. Томаш О. почув вночі звук від розбитого скла. Він встав, щоб подивитися, що відбувається. Тоді нападники збили його з ніг і зв'язали. Потім вони затягнули потягнули його у ванну, де побили і поприпалювали плойкою ноги, стопи і боки. Бандити також зв’язали 10-річного сина жертви і погрожували його вбити. Вони втекли, коли Томаш О. почав імітувати серцевий напад. Нападники винесли з будинку 60 тисяч злотих.

Як встановило слідство у Хелмі, в нападах брали участь близько 10 осіб. Вони працювали у різних конфігураціях. Максима С. і Олександра Ф. видав характерний голос.

- Я ніколи не зможу забути його, - зізнався один з постраждалих.

Жертви не змогли розпізнати всіх злочинців. Вони не залишали відбитків пальців або слідів ДНК. Тому обвинувальний вирок стосуватиметься лише трьох осіб. За даними слідства, у всіх трьох нападах брав участь 18-річний Максим С., інколи його супроводжували Олександр Ф. та Олександр С. Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: